У Житомирському районі напрацьовували механізми надання освітніх,медичних та соціальних послуг в ОТГ

У Житомирському районі напрацьовували механізми надання освітніх,медичних та соціальних послуг в ОТГ

15.12.17 11:55 0 639
До складу новостворених Оліївської та Глибочицької ОТГ увійшли населені пункти з сусідніх районів. Таких прикладів на Житомирщині не було, тому і механізм організації надання освітніх, медичних та соціальних послуг не напрацьований.

Про це сказав, 12 грудня, голова Житомирської РДА Сергій Микитюк під час розширеної міжрайонної наради щодо діяльності новостворених Оліївської та Глибочицької ОТГ.

Головне питання, про яке говорили – це першочергові заходи щодо координації діяльності органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади Житомирського, Коростишівського та Черняхівського районів для забезпечення сталого розвитку новоутворених громад та забезпечення вчасного надання послуг населенню.

Також на нараді обговорили питання розподілу медичної субвенції – вона буде розподілена між трьома районними лікарнями, щоб населення отримувало медичні послуги у тому районі де проживають, навіть якщо їх населений пункт в складі іншої ОТГ.

Щодо процесу передачі приміщень загальноосвітніх закладів – потрібно починати вже з нового року, але навчальний рік має завершитися за нинішнього механізму управління – тобто відповідними районними відділами освіти.

Також в громадах мають бути укладені угоди між ОТГ та Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) громадянам Житомирського району та такими ж установами у Коростишівському та Черняхівському районах для отримання повного спектру соцпослуг.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громади Тернопільщини ...
Наступна новина: У Чернівцях вдруге ...

КОМЕНТАРІ