У Чернігові вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

У Чернігові вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

15.12.17 08:14 0 614
14 грудня, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулись урочисті заходи.

Із словами вдячності до учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи звернулись заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, Віце-президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України”, голова обласної організації Анатолій Лігун.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих під час ліквідації аварії.

У вітальних словах до ліквідаторів йшлося про те, що аварія на атомній станції у Чорнобилі сколихнула весь світ своєю величезною руйнівною силою і мужністю тих, хто першими зіткнулися з її жахливими наслідками. Відзначено, що вони врятували не тільки Україну, а й весь світ від наслідків екологічної катастрофи ХХ століття, і подвиг цих людей назавжди залишиться в пам'яті українського народу.

Також виступаючі зазначили, що ліквідатори аварії на ЧАЕС мають відчувати більшу турботу з боку держави та моральну підтримку й вдячність всього суспільства.

Від імені учасників урочистого зібрання, органів виконавчої влади, обласних громадських організацій чорнобильців встановили корзину з квітамидо пам'ятного знаку Героям Чорнобиля військовослужбовці Державної служби України з надзвичайних ситуацій України в Чернігівській області.

Керівники області та міста вручили ліквідаторам аварії на ЧАЕС Почесні грамоти та Подяки.

Зокрема, розпорядженням Чернігівського міського голови за активну громадську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

– АНЧЕВСЬКА Тетяна Володимирівна, член Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

– БОНДАРЕНКО Олексій Петрович, член Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– КОЗАЧОК Володимир Олександрович, член Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– ФІГУРА Юрій Миколайович, член Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

– ЗАХАРІНУ Володимиру Федоровичу, члену Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

– РАДЖАБОВУ Тагіру Мірзаалієвичу, члену Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– САВЧЕНКУ Григорію Терентійовичу, члену Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– СУКАЧУ Миколі Семеновичу, члену Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля»;

– ШУРУБЕНКУ Станіславу Миколайовичу, члену Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

Для учасників урочистого зібрання представлена концертна програма за участю Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, капели бандуристів імені Остапа Вересая обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Т.Г.Шевченка Василя Нечепи, артистки філармонійного центру, лауреата Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Тетяни Олійник.

Напередодні, 13 грудня, у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва проведений фестиваль дитячої творчості «Рятуючи світ – врятували тебе», присвячений Дню вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За січень-листопад 2017 ...
Наступна новина: Закарпатська обласна ...

КОМЕНТАРІ