ТОП-5 фільтрів,що працюють за принципом зворотного осмосу

ТОП-5 фільтрів,що працюють за принципом зворотного осмосу

15.12.17 13:22 0 1276

Воду таким чином очищають не так давно - всього з другої половини минулого століття. За такий нетривалий період часу зворотний осмос зміг остаточно і безкомпромісно підкорити серця водоспоживачів. Найголовніший плюс таких фільтрів - це висока (мабуть, найвищий серед побутових систем водопідготовки) ступінь очищення. Як правило, навіть найдешевша мембрана здатна перетворити болотяну рідину в питну воду. А якщо врахувати, що їй завжди допомагають (в класичній збірці) передфільтр і постфильтр, то отримуємо на 99 % чисту рідину. Таку не страшно пити прямо з-під крана. Ще один бонус - наявність накопичувального бака. З його допомогою ми завжди отримуємо досить хороший тиск в точці водорозбору, а в разі відключення води - вона завжди є в запасі.

Нечисленні противники зворотного осмосу ставлять жирний мінус таких фільтрів, стверджуючи, що на виході виходить дистильована рідина. Це не так, як мінімум тому що мембрана пропускає розчинений у воді кисень та інші гази. В результаті виходить свіжа, смачна і настільки чиста вода, що її не потрібно додатково кип'ятити перед вживанням. У будь-якому випадку, завжди можна доповнити стандартну комплектацію мінералізатором, pH-коректором й іншими елементами, що фільтрують. Далі, ми розглянемо лише найбільш популярних моделей фільтрів зворотного осмосу, а інші ви можете подивитись на сайті http://akvo.com.ua/.

AQUASPRING AS-500-BOX

На вершину нашого рейтингу ми помістили нехай і наймолодшу, але, мабуть, саму ідеальну систему. Всупереч всім відомій приказці, перший млинець не вийшов грудкою: виробники врахували все найкраще, що вже було винайдено в водопідготовці, виправили недоліки і забезпечили її всіма доступними сьогодні технічними «штучками». Акваспрінг AS-500-BOX - це зручний, красивий, потужний, але компактний фільтр. Щось схоже на нашого лідера є у одного відомого бренду, правда, аналог обійдеться вам в 2 рази дорожче.

Давайте розглянемо основні переваги системи, які виділяють її на тлі інших:

  • Компактний корпус;
  • Стриманий дизайн;
  • Потужна мембрана.

ATOLL А-560Е (A550E)

Друге місце займає класична система зворотного осмосу від компанії Атолл. П'ятиступінчастий фільтр роками доводить свою бездоганність, високоякісно очищаючи питну воду. Від вершини нашого Топа його, по суті, відокремлює тільки об'ємний накопичувальний бак, який не завжди можна без особливих зусиль розміститеся поруч з фільтром.

Що стосується переваг, то до основних переваг зворотного осмосу можна додати ще кілька, а саме:

  1. Надійні комплектуючі;
  2. Американська мембрана;
  3. Картриджі PENTEK.

ГЕЙЗЕР ПРЕСТИЖ

На третьому місці, можливо, найпопулярніший фільтр - Гейзер Престиж (або версія з мінералізатором). Водокористувачі полюбили цю систему за її універсальність, надійність і адекватну ціну. Втім, розробники своїм дітищем теж задоволені і без побоювання обдарували його трирічною гарантією. Але це ще не все!

Основні переваги:

  • Фінський пластик;
  • Ємнісний накопичувальний бак;
  • Подвійний кран.

PUREPRO EC105

Американська система зворотного осмосу без сумніву заслуговує на місце в нашому Топі. Бренд Pure Pro на ринку водоочисних систем не перший рік і за весь час свого існування гнівних відгуків на свою адресу не отримував практично ніколи. Продукція випускається на ліцензійному заводі в Тайвані (як і Акваспрінг) з дотриманням всіх правил і рекомендацій. Єдиний мінус, який не дає EC 105 вирватися вперед - це оригінальна конструкція колб. Це означає, що якщо раптом трапиться форс-мажор (з усіма буває) і стакан пошкодиться, то замінити його елементом від іншого бренду не вийде. Але давайте про хороше.

Переваги:

  1. Прозора перша колба;
  2. Якісні змінні фільтруючі елементи.

АТЛАНТИК OSMOTIC 5000

Завершує п'ятірку лідерів ще один п'ятиступінчастий фільтр зворотного осмосу Атлантик Osmotic 5000. Правда, придбавши його, вам доведеться трохи повозиться. Відразу відзначимо, що в першу чергу потрібно додатково докупити клапан для корпусу мембрани, так як заводський, як показує практика, частіше всього не працює. Ще одне болюче місце системи - це різьблення на кришці колби: після декількох років експлуатації воно просто зрізається. Пластик, та й все інше встановлюють не такі міцні, як наприклад, у Акваспрінга, тому будьте обережні. Але, є у Осмотік 5000 і козир в рукаві - це дуже потужна мембрана (280 літрів на добу).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чернівецькі фахівці ...
Наступна новина: Ігор Гундич на Раді ...

КОМЕНТАРІ