Чернігів: Соціальне житло – підтримка найбільш незахищених

Чернігів: Соціальне житло – підтримка найбільш незахищених

18.12.17 08:41 0 524
12 грудня виконавчий комітет Чернігівської міської ради прийняв рішення про визначення величини опосередкованої вартості найму (оренди) житла в місті Чернігові на одну особу за грудень 2017 року в розмірі 124 грн.

Визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в місті Чернігові на одну особу потрібне для встановлення права соціально незахищених громадян на соціальний квартирний облік та отримання на тимчасовій основі житла з житлового фонду соціального призначення. Ця опосередкована вартість оренди додається до визначеного законодавством прожиткового мінімуму – і дохід менше цієї суми на одну особу та одночасно незабезпеченість житлом є серед тих показників, які при постановці на такий облік обов'язкові.

Управлінням квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради були надані запити до п'яти підприємств міста, на балансі яких є гуртожитки. На даний час відповіді отримані від трьох підприємств: у двох - оплата за наймання (оренду) житла відсутня, а за даними третього - у середньому розмір плати одного квадратного метра житла на одну особу становить – 20,65 грн.

Розмір плати за наймання (оренди) житла на одну особу розраховується шляхом множення мінімального розміру плати за наймання (оренду) одного квадратного метра кімнати в гуртожитку (20,65 грн) на мінімальну норму забезпечення в ньому (6 кв.м). Таким чином, величина опосередкованої вартості наймання (оренди) кімнати в гуртожитках міста Чернігова на одну особу становить 123,90 грн. До плати за наймання (оренду) житла не включається плата за комунальні послуги та послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Для прикладу: у Києві величина опосередкованої вартості наймання (оренди) житла на одну особу встановлена у розмірі 600 грн.

Крім того, відповідно до вимог Порядку визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в населеному пункті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 року № 682 величина опосередкованої вартості найму (оренди) житла в місті Чернігові буде встановлюватись щоквартально.

На цьому ж засіданні виконавчий комітет Чернігівської міської ради з фонду житла для тимчасового проживання виділив житло двом громадянам, які перебувають на соціальному квартирному обліку. Відповідне рішення попередньо розглядалося 6 грудня на наглядовій раді у сфері розподілу соціального житла.

Ці громадяни зареєстровані у Чернігівському центрі соціальної адаптації бездомних та безпритульних. Чоловіку - інваліду 1-ї групи - виділена квартира житловою площею 12,4 кв. м по вулиці О. Десняка терміном на один рік. На соціальному квартирному обліку він перебував першим із серпня цього року.

Крім того, кімната житловою площею 14,3 кв.м комунальної квартири по вулиці Преображенській виділена жінці, яка перебувала другою у соціальному квартирному обліку з вересня поточного року. Їй кімната надається теж терміном на один рік.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На спільній нараді у ...
Наступна новина: На Тернопіллі ми вдячні ...

КОМЕНТАРІ