На спільній нараді у прокуратурі Рівненської області обговорено шляхи протидії тяжким і особливо тяжким злочинам

На спільній нараді у прокуратурі Рівненської області обговорено шляхи протидії тяжким і особливо тяжким злочинам

18.12.17 08:40 0 627
У прокуратурі Рівненської області відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії тяжким і особливо тяжким злочинам, виявлення та документування злочинної діяльності організованих груп і злочинних організацій на території регіону.

В заході взяли участь заступники начальників Головних управлінь Національної поліції в Рівненській області, Державної фіскальної служби у Рівненській області, начальників управлінь СБУ в Рівненській області, захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції України, а також працівники регіональної, місцевих прокуратур, обласних та міжрегіональних управлінь правоохоронних органів.

Відкриваючи нараду, її головуючий – заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан зазначив, що правоохоронні органи регіону вживали ефективні заходи для адекватного реагування на криміногенну обстановку на території області з притаманними їй проблемами. Завдяки їх взаємодії та у співпраці із громадськістю не допущено росту злочинності, зокрема, менше вчинено тяжких кримінальних правопорушень, зменшилась кількість злочинів проти життя та здоров?я особи, власності, експлуатації транспорту. До суду скеровано удвічі більше (7) обвинувальних актів стосовно злочинних угруповань.

Водночас, як відзначено учасниками наради, поряд із здобутками, мають місце окремі прорахунки в організації діяльності правоохоронних органів, які потребують вжиття додаткових заходів щодо усунення негативних тенденцій.

Особливо закцентовано увагу присутніх на суттєвий ріст умисних вбивств, злочинів, пов'язаних з незаконним обігом зброї та наркотичних засобів. Залишаються також проблемними питання профілактики рецидивної, підліткової злочинності, правопорушень, вчинених у стані алкогольного сп'яніння та групами осіб.

Заступник прокурора області Мирослав Пацкан зажадав від усіх присутніх працівників правоохоронних органів переорієнтації їх роботи задля ефективного виявлення та припинення вказаних суспільно небезпечних діянь, зокрема тяжких і особливо тяжких злочинів, в т.ч. вчинених організованими групами.

За результатами наради розроблено комплекс узгоджених заходів, які сприятимуть підвищенню ефективності боротьби зі злочинністю на території регіону.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Заборона на ...
Наступна новина: Чернігів: Соціальне житло – ...

КОМЕНТАРІ