Протикрадіжне обладнання: Що воно собою представляє?

Протикрадіжне обладнання: Що воно собою представляє?

18.12.17 16:12 0 1096

Протикрадіжне - це обладнання, яке призначене для мінімізації втрат магазинів від злодіїв і забудькуватих покупців. На сьогоднішній день ринок представляє безліч можливостей для підбору і установки технічних пристроїв, які підходять саме Вам. Крім забезпечення безпеки деякі з елементів протикрадіжного обладнання виконують функції відстеження за товаром і його підрахунком (до речі, придбати дане обладнання можна в інтернет-магазині http://shop.elementstore.ru/category/other/).

Якщо якийсь час назад основою захисту від крадіжок в роздрібній торгівлі були відеокамери і спеціально навчені люди, що стежать за покупцями, то сьогодні існує безліч інших технічних рішень для запобігання подібних втрат. Відеоспостереження може допомогти довести факт розкрадання, але часом трапляється так, що злодієві вдається вислизнути від уваги спостерігачів і охоронців. Крім того, відвідувачів Вашого магазину може турбувати пильна увага охоронців і відеокамери. До питання щодо оптимізації системи стеження і обліку товарів потрібно підходити комплексно.

Сучасне протикрадіжне обладнання направлено на те, щоб захищати кожну одиницю товару окремо. Існують різного роду датчики, які тим чи іншим чином кріпляться на товар, при оплаті касир деактивує такий датчик, а в разі несанкціонованого виносу при проходженні протикрадіжних воріт спрацьовує світловий або звуковий сигнал. Протикрадіжні датчики можуть виглядати по-різному і працювати по різному принципу. Сьогодні використовуються чотири види датчиків:

  • радіочастотні;
  • електромагнітні;
  • акустомагнітні;
  • радіомагнітні.

Один з видів датчиків - це жорсткі пластикові бирки, що прикріплюються до товару тросом, кліпсою або цвяшком, такі пристрої використовуються для дорогих товарів і їх практично неможливо зламати. Жорсткі бирки можуть бути виконані в різних формах в залежності від характеру товару, до якого вони повинні кріпитися. Сьогодні можна замовити акустомагнітні датчики, які мають коефіцієнт спрацювання в 95 %.

У магазинах техніки часто використовуються захисні системи, спеціально призначені для відкритих вітрин і стелажів. На товар, наприклад смартфон або планшет, кріпиться датчик, який з'єднаний з блоком безпеки. Покупець може взяти смартфон в руки, але не може з ним відійти. При спробі крадіжки лунає дзвінок, щоб повідомити про порушення зв'язку датчика з блоком. Для захисту невеликого за габаритами, але цінного товару, можна використовувати спеціальні прозорі контейнери - сейфери, які знімаються у касира.

Протикрадіжне обладнання - це не тільки датчики, але і супутні їм противокражні ворота і деактиватори. Вся система працює в комплексі. Деактиватор повинен бути присутнім у кожного касира, а кількість протикрадіжних воріт залежить від розмірів приміщення. Дизайн пристроїв різний, в залежності від інтер'єру магазину можна підібрати собі ту чи іншу модель.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ