Уряд покращить оцінку ефективності стану реалізації співпраці Україна-НАТО

Уряд покращить оцінку ефективності стану реалізації співпраці Україна-НАТО

19.12.17 10:27 0 529
Уряд України повинен змінити підходи до оцінки ефективності виконання Річної національної програми співпраці Україна-НАТО (РНП) задля підвищення якості її реалізації. На цьому наголосила Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час чергового засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України.

«Настав час перейти до встановлення чітких індикаторів виконання Програми. Потрібно відмовитися від того, що ефективність виконання Річної національної програми вимірюється кількісними показниками. Натомість варто підходити до оцінки виконання РНП з точки зору аналізу якісних показників», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона, зокрема, зазначила, що підвищення якості роботи над Річними національними програмами під егідою Комісії Україна-НАТО на є одним з найважливіших завдань у співпраці з Альянсом.

Віце-прем'єр-міністр повідомила, що наступного року буде запроваджений більш ретельний та змістовний моніторинг виконання РНП за участю громадськості. Він має посилити контроль за ефективністю реалізації завдань та покращить міжвідомчу координацію у виконанні Програми.

У порядку денному засідання було питання професійної кваліфікації фахівців у сфері євроатлантичної інтеграції. Окрему увагу учасники засідання приділили реалізації Програми професійного розвитку Україна-НАТО у 2017 році. Віце-прем'єр-міністр підкреслила критичну важливість удосконалення системи організації та відбору учасників до участі в цій Програмі, а також врахування спільних з НАТО напрацювань у цій сфері під час реформування державної служби в Україні.

Також під час засідання обговорювалося питання створення в Україні Національної системи стійкості до різних видів криз.

«Ми вже досягли попередніх домовленостей щодо підтримки та залучення допомоги НАТО в реформуванні нашої держави у цій сфері», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Під час засідання члени Комісії обговорили і питання впровадження системи радників з гендерних питань. Віце-прем?єр наголосила на важливості впровадження таких радників саме у силових відомствах, адже налагодження цієї системи, зокрема дозволить Україні досягти гендерних Цілей партнерства з НАТО.

Учасники засідання підтримали пропозицію внести пріоритети РНП до Плану пріоритетних дій Уряду.

Джерело

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Визначено ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ