В Житомирській області геннадій Зубко окреслив завдання співпраці влади та громадянського суспільства

В Житомирській області геннадій Зубко окреслив завдання співпраці влади та громадянського суспільства

19.12.17 10:41 0 601
Зародження і справжній розвиток громадянського суспільства в Україні відбулися під час і після Революції Гідності. Самоорганізація, громадський опір, волонтерство, добробати відстояли Незалежність нашої країни. За три роки інститути громадянського суспільства максимально активно долучились до формування нової державної політики та впровадження реформ в Україні.

Про це на Національній конференції щодо розвитку громадянського суспільства в Україні повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми маємо чітко розуміти, що лідерство і відповідальність з'являється при свободі вибору. Саме цей головний термін закладався в Національній стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні до 2020 року, що була затверджена Указом Президента України Петром Порошенко і в щорічний План, на її виконання. Тепер ми маємо спільну з вами відповідальність за впровадження реформ в країні і перші спільні успіхи», - наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр підкреслив, що завдяки співпраці влади та громадянського суспільства були розпочаті реформи та ухвалені стратегічні документи та закони – в децентралізації, енергоефективності, пенсійній, медичній, освітній сферах, антикорупційні. «Нам дуже важливий налагоджений діалог з громадянським суспільством. Не тільки з профільними асоціаціями, а в першу чергу з громадськими об'єднаннями, які дають додаткову оцінку щодо реалізованих реформ і допомагають в їх впровадженні», - зазначив він.

За його словами, у процесі роботи з громадянським суспільством з'являються нові лідери, які беруть на себе відповідальність і активно залучаються до роботи в місцевому самоврядуванні або державній службі.

«Перед громадянським суспільством і владою стоять спільні завдання в напрямку напрацювання законів, особливо це стосується закону про статут територіальних громад; максимальної участі громадянського суспільства у прийнятті рішень органами влади на місцях та місцевим самоврядуванням, в тому числі на рівні ОТГ; експертна практична допомога у розробці громадами стратегій розвитку та інфраструктурних проектів. Необхідною умовою є також інтегрування експертів у державну службу та подальше удосконалення і підсилення інституційної спроможності громадянського суспільства. Тож, ми розраховуємо на максимальну допомогу громадянського суспільства у подальшому впровадженні реформ, стимулюванні змін і впливі на законодавство», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр навів приклад Німеччини, де 16% громадян країни залучені до різних громадських об'єднань і, які дуже активно приймають участь в підготовці законодавчої бази як для центральної влади, так і органів місцевого самоврядування і подальшій їх імплементації. Без такої багатопланової діяльності громадських активістів знадобилися б 3,2 млн робочих місць і значне фінансове навантаження на державний бюджет.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Уряд покращить оцінку ...
Наступна новина: З нагоди завершення І туру ...

КОМЕНТАРІ