Освіта за кордоном - Польща: специфіка вступу і навчання

Освіта за кордоном - Польща: специфіка вступу і навчання

19.12.17 23:12 0 2956

Вибір спеціальності, підбір оптимального місця для навчання та вартість навчання, - ось які питання хвилюють випускників школи. Потрібно зробити правильний вибір, адже саме від нього залежить майбутнє. Останнім часом все більш популярним стає навчання за кордоном. Вчитися в престижному університеті мріє, мабуть, кожен абітурієнт. Що ж зупиняє юнаків? Високі розцінки або небажання залишати межі Батьківщини?

Здобути вищу освіту в Польщі реально для кожного. І для цього зовсім не обов'язково мати колосальні кошти, зв'язки або рідню в межах чужої країни. Навчання в Польщі доступне для будь-кого, в тому числі для випускників 9 та 11 класів. Щоб стати студентом навчального закладу, досить підготувати пакет документів і освоїти польську мову.

Вартість навчання в Польщі

Всупереч загальним думкам, вартість навчання в Польщі нижче, ніж у вітчизняних університетах. Найбільш доступними є приватні ВНЗ, які розташовані практично в кожному місті країни. Це - Академія суспільних наук, Вища школа управління та банківської справи, Вища школа суспільної психології. Середня ціна навчання становить 900 євро за рік.

Вартість навчання в Польщі залежить від багатьох факторів. Якщо ви бажаєте заощадити, отримавши при цьому відмінні знання, розгляньте комерційні ВНЗ Польщі. Для тих, хто націлений відучитися в найкращому закладі країни, підійдуть державні ВНЗ Польщі (Ягеллонський, Варшавський або Вроцлавський університет). Різниця між навчальними закладами полягає лише в їх фінансовій базі. Приватні інститути нічим не гірше оснащені, вони мають хороший викладацький склад і особисті дослідницькі групи. В яких університетах Польщі варто вступати, вам розкажуть представники компанії Мoja Edukacja.

Практично всі польські університети пропонують кілька форм навчання. Ви можете вчитися на денній, заочній та дистаннійній формі. Останні дві дають унікальну можливість поєднувати роботу і навчання в Польщі, відвідувати додаткові курси і навіть навчатися в кількох ВНЗ одночасно.

В університеті можна здобути середню спеціальну, вищу і післядипломну освіту в Польщі. Багато іноземних абітурієнти приїжджають в країну, будучи випускниками вітчизняних інститутів. Після закінчення українського ВНЗ надається можливість стати студентом магістратури або отримати додаткову спеціальність.

Навчання за кордоном: переваги та можливості

В наші дні освіта за кордоном стає дуже популярною. Учні старших класів та їхні батьки дуже часто розглядають можливість вступу в якийсь іноземний університет. Такий вибір вітчизняних абітурієнтів легко пояснити, адже навчання за кордоном насправді має ряд переваг.

Навчатися за кордоном - значить отримувати якісну освіту в одному з найпрестижніших навчальних закладів країни. До держав, що найчастіше обираються для вступу можна віднести Польщу, Німеччину та Чехію. Навчання в Польщі цінується за невисоку вартість, вдале географічне положення і різноманітність університетів. На території країни працює понад 500 навчальних закладів, в яких можна здобути вищу і післядипломну освіту. Які переваги має навчання в Польщі для іноземців, вам розкажуть менеджери компанії Моя Едукація. Фахівці з радістю нададуть вам інформацію щодо найбільш престижних університетів і умов вступу до них.

Кращі університети Польщі

У список престижних університетів входять переважно державні установи. Найбільш популярними є Варшавський, Вроцлавський і Ягеллонський університети. Розцінки на навчання в таких університетах варіюються від 1800 до 2500 євро за рік. Як проходить навчання за кордоном, ви дізнаєтеся на офіційному сайті фірми Моя Едукація.

Для безкоштовного навчання в іноземному університеті необхідно мати карту поляка або відмінні знання певних предметів. Також багато ВНЗ дають можливість позмагатися за грант на навчання за кордоном. Для цього необхідно заздалегідь подати заявку на участь в конкурсі і виконати нескладне завдання.

Навчатися в польському ВУЗі можуть як колишні школярі, які закінчили 9 або 11 класів, так і випускники вітчизняних університетів. Навчання в Польщі після 9 класу проходить в профільних училищах, ліцеях і технікумах. Хлопці отримують прекрасну можливість знайти спеціальність, за якою вони незабаром зможуть працювати. Студенти, які вступили на магістратуру з метою отримання додаткової спеціальності, стають досвідченими фахівцями в певній галузі. Такі випускники отримують європейський диплом і можуть претендувати на хорошу посаду в міжнародних компаніях.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Просмотр кинофильмов в ...

КОМЕНТАРІ