Чернівці: Порядок встановлення статусу інваліда війни учасникам АТО

Чернівці: Порядок встановлення статусу інваліда війни учасникам АТО

21.12.17 10:38 0 596
Право на встановлення статусу інваліда війни надається безпосередньо учасникам АТО із числа військовослужбовців, працівників, добровольців, волонтерів, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузій або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в АТО, забезпечення її проведення, перебуваючи в районах антитерористичної операції у період її проведення.

Таке право надається відповідно до Закону України від 7 квітня 2015року №291-VІІІ «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту». Визначення причинного зв'язку захворювань (поранень, контузій, каліцтв) із проходженням військової служби або виконанням обов'язків військової служби (службових обов'язків) проводиться військово-лікарськими комісіями відповідно до повноважень, зазначених в Положенні про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008р. №402. Після отримання висновку про причинний зв'язок захворювання чи отриманої травми із проходженням військової служби чи виконанням обов'язків військової служби учаснику АТО необхідно пройти медико-соціальну комісію, яка в разі наявності підстав встановить інвалідність. За результатами МСЕК видається довідка, в якій зазначається група та причина інвалідності. На підставі вищезазначеної довідки органами соціального захисту населення встановлюється статус «Інвалід війни» та видається посвідчення, яке являється підтвердженням на право користування пільгами, передбаченими для даної категорії осіб відповідно до чинного законодавства.

На даний час на обліку в департаменті праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради перебуває 74 інваліда війни з числа учасників АТО.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі у деяких ...
Наступна новина: Житомирщина: 62 одиниці ...

КОМЕНТАРІ