У Чернігові перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні

У Чернігові перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні

21.12.17 11:25 0 518
18 грудня, в Чернігівській обласній державній адміністрації відбулась зустріч голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча, голови обласної ради Ігоря Вдовенка, Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з Надзвичайним і Повноважним Послом Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестадом.

Чернігівський міський голова у вітальному слові запевнив поважного гостя, що міська влада Чернігова відкрита до співпраці з Норвегією та максимально готова сприяти в залучені Норвезьких інвесторів до Чернігова.

- Від імені міської влади хочу запевнити вас, як представника Норвегії, що ми відкриті до співпраці і максимально сприятимемо у всіх тих повноваженнях, якими наділена міська влада згідно із законодавством. Ми будемо максимально сприяти будь-якому інвестору будь-якого напрямку у розміщені своїх підприємств у Чернігові. Нас цікавить ІТ-напрямок, аграрна галузь, ваш досвід у енергозбереженні та альтернативних джерелах живлення, – сказав Владислав Атрошенко.

Чернігівський міський голова також відмітив те, що Норвегія вже 26 років є партнером України та є однією з перших країн, яка визнала незалежність України.

Під час зустрічі голова облдержадміністрації Валерій Куліч презентував почесному гостю соціально-економічний потенціал Чернігівщини, закликавши до розширення співробітництва між двома країнами, активної співпраці і впровадження спільних проектів та ініціатив.

Довідково:

Уле Тер'є Хорпестад (норв. Ole Terje Horpestad) — норвезький дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні, магістр філології (кандидат філологічних наук), Бергенський університет (1983). З 2017 року призначений Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегія у Республіці Білорусь за сумісництвом.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сім’я переселенців на ...
Наступна новина: У Чернівцях автономно ...

КОМЕНТАРІ