Чернігів підписав двосторонній Меморандум з проектом EU4Business/ FORBIZ

Чернігів підписав двосторонній Меморандум з проектом EU4Business/ FORBIZ

21.12.17 12:30 0 713
У Чернігові 18 грудня, відбулося підписання Меморандумів про співпрацю між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою, міськими радами Чернігова та Ніжина та проектом FORBIZ.

У приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації гостей радо зустріли голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та Ніжинський міський голова Анатолій Лінник.

Керівник проекту EU4Business/ FORBIZ Матіас Хальдер та старший консультант з питань політики розвитку МСП Богдана Александрова-Ефе зазначили, що метою цієї програми є підтримка областей та міст України, у процесі формування та впровадження ефективної політики розвитку малого та середнього підприємництва.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, звертаючись до учасників зустрічі зазначив, що для Чернігова це дуже важливий проект.

- У Чернігові налічується більше 2,5 тисяч малих та середніх підприємств, результатом діяльності яких є 43 % дохідної частини бюджету міста.*/blockquote

*/blockquote

Для того, щоб бізнес-клімат був більш сприятливим, у місті граничний розмір пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста для будівель промислового призначення знижено до 0,01%. Раніше він складав 10%. Також введені пільги зі сплати земельного податку в розмірі 1/3 для земель промисловості, транспорту та будівництва. Крім того, місто відшкодовує до 50 тис. грн витрат підприємств – експортерів за участь у виставково-ярмаркових заходах за кордоном. Це витрати, які сприятимуть просуванню місцевої продукції. У міському бюджеті на 2018 рік закладені кошти на промоцію продукції чернігівських підприємств. Гасло цієї інформаційної кампанії - «Чернігів, купуй рідне!». */blockquote

*/blockquote

Ми надзвичайно раді, що певні грантові кошти будуть спрямовані саме на реалізацію такої програми, тому що розвиток підприємництва для нас більш важливий, ніж для інших міст, які мають розвинену хімічну, металургійну галузь, портову інфраструктуру та ін. Оскільки в індустріально розвинених містах значно більші місцеві бюджети, то для міста Чернігова надзвичайно важливим є напрямок розвитку туристичної галузі та готельно-ресторанного бізнесу, легка промисловість, ІТ-напрямок і в цілому малий та середній бізнес будь-якого напрямку, - підкреслив міський голова.*/blockquote

*/blockquote

Раніше повідомлялося, що Чернігівщина обрана для участі в пілотній програмі, що фінансується коштами Європейського Союзу. Програма реалізовуватиметься у два етапи: на першому - будуть створені робочі групи з розробки стратегічних документів для розвитку МСП за участю представників органів влади та бізнес-спільноти. На другому етапі робочими групами будуть розроблені програми, які забезпечать їх практичне впровадження для малого та середнього бізнесу. Передбачається, що програми матимуть своїм фокусом підтримку МСП у експорті та інтернаціоналізації бізнесу, доступі до фінансів, розвитку інновацій, запуску старт-апів, та в інших напрямах, відповідно до визначених робочими групами пріоритетів на рівні області та міст.

Результати пілотної програми будуть проаналізовані, а досвід Чернігівської області та міст Чернігова та Ніжина буде врахований у ході розробки рекомендацій з формування та реалізації ефективної політики розвитку МСП на рівні регіонів, міст та об'єднаних територіальних громад в Україні.

Довідково. Пілотна програма виконується проектом FORBIZ у рамках ініціативи EU4Business до 2019 року. Починаючи з січня 2018 року, Чернігівська обласна державна адміністрація та міські ради Чернігова та Ніжина отримають широку методичну підтримку від команди експертів FORBIZ. Запропонований підхід забезпечить узгодження регіональної та місцевих політик щодо МСП з кращими міжнародними практиками та національною «Стратегією розвитку малого і середнього підприємництва в Україні до 2020 року», що була прийнята Кабінетом Міністрів України у травні цього року. Проект надає технічну підтримку Міністерству економічного розвитку і торгівлі України у галузі регуляторної політики та політики МСП.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: У 2018 році для ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ