Як купити квартиру без проблем?

Як купити квартиру без проблем?

22.12.17 23:24 0 1105

Скажіть ну хто не мріє про власне житло? Питання, звісно ж, риторичне. Усім хочеться мати свою власну квартиру або будинок, якщо фінанси дозволяють. Проте під час придбання "м2" просліджуються ситуації, коли покупець може залишитись і без грошей, і без бажаних квадратних метрів. Підводні камені, які заважають стати законним господарем житла, частіше всього виникають через помилки учасників угоди + в результаті обману продавця.

Яким же чином уберегтися від подібних неприємностей? Про це нам розповість головний редактор порталу нерухомості zaporozhe.mesto.ua, на якому безпосередньо можна знайти та купити собі квартиру в Запоріжжі без посередників.

Каверзи з довіреністю

Не рідко просліджується випадки, коли продавці зловживають дорученнями (як варіант, намагаються продати житло за дорученнями померлих громадян). Проблема в тому, що у нотаріусів і державних реєстраторів не завжди є можливість встановити, чи живий господар: закон не передбачає спеціального повноваження на цю перевірку.

Запам'ятайте: довіреність померлої особи та сама операція продажу недійсні!

В будь-якому випадку потрібно добиватися особистої зустрічі з власником. Важливо переконатися, що ця людина абсолютно здорова: в психічному плані (неадекватність - частий привід для оскарження угод) і фізично. Майте на увазі: у разі смерті власника до закінчення процедури державної реєстрації, по нинішній практиці, повинні відмовити у затвердженні операції. Доведеться розбиратися зі спадкоємцями, звертатися до суду і т. д.

Аванс за чужі "квадратні метри"

Вам необхідно знати про те, що у продавця відразу по закінченню узаконення акту купівлі/продажу з якоїсь причини може залишитися «на пам'ять» правовстановлюючий документ, свідоцтво про державну реєстрацію права власності та інші документи (наприклад, він говорить, що загубив їх). Ці папери лише підтверджують, що конкретний громадянин був господарем квартири на дату видачі свідоцтва.

Однак недосвідчені покупці можуть клюнути на вудку, якщо шахрай, який давно продав "м2", представиться власником, пред'являючи подібну документацію.

Чим це загрожує? При підготовці документів при проведенні купівлі-продажу все це, зрозуміло, розкриється - адже в ЕДРН (Єдиному державному реєстрі нерухомого майна) є всі дані про колишніх і нинішніх правовласників, як результат, угоду «згорнуть». Але до цього часу спритний продавець спокійно може зникнути з вашими кровними.

Саме тому, щоб не попастися на гачок, гроші краще передавати продавцю тільки після того, як побачите виписку з ЕГРН з відміткою нотаріальної контори про відсутність арештів і заборон.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ