У Рівному накладено арешт на 1,6 тонни бурштину орієнтовною вартістю 16 млн грн

У Рівному накладено арешт на 1,6 тонни бурштину орієнтовною вартістю 16 млн грн

24.12.17 08:48 0 644
Прокуратура Рівненської області забезпечує процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, у межах розслідування якого працівниками прокуратури та поліції вилучено близько 1,6 тонни обробленого і необробленого бурштину орієнтовною вартістю 16 млн грн.

Нагадаємо, що слідчі дії проводилися у межах кримінального провадження, розпочатого органами поліції за ст.ст. 240, 294, 342, 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За результатами проведених обшуків 5 та 7 грудня 2017 року на території м.Рівне, Рівненського, Дубровицького та Сарненського районів правоохоронці вилучили всього близько 1,6 т бурштину орієнтовною вартістю 16 млн грн, спеціальне обладнання для його обробки в кількості 21 одиниці, а також видобутку (мотопомпи, шланги).

За клопотаннями слідчого поліції, погодженими із прокуратурою Рівненської області, ухвалами Рівненського міського суду від 13 та 22 грудня 2017 року накладені арешти на усе вилучене каміння. Також арештовано спеціальне обладнання для його незаконного видобутку та обробки.

У кримінальному провадженні тривають необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення кримінальних правопорушень, пов'язаних із незаконними операціями із бурштином, та притягнення винних осіб до передбаченої Законом відповідальності.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Геннадій Зубко: Уряд ...
Наступна новина: У Тернополі на вірність ...

КОМЕНТАРІ