Чернігівська міська рада прийняла Звернення до Прем’єр - міністра України щодо врегулювання діяльності ЦЗО на місцевому рівні

Чернігівська міська рада прийняла Звернення до Прем’єр - міністра України щодо врегулювання діяльності ЦЗО на місцевому рівні

24.12.17 13:04 0 603
Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» органи місцевого самоврядування уповноважені на створення централізованої закупівельної організації. Кабінет Міністрів України встановлює особливості створення та діяльності централізованих закупівельних організацій згідно із Законом. Втім, протягом дії Закону Кабінет Міністрів України не прийняв відповідних документів, що регулюють зазначене питання.

У тексті Звернення йдеться про те, що рішенням виконавчого комітету міської ради була створена Централізована закупівельна організація для проведення закупівель в інтересах розпорядників та отримувачів коштів міського бюджету. ЦЗО діє виключно відповідно до норм та принципів Закону: досягнення максимальної економії та ефективності, добросовісної конкуренції учасників, запобігання корупційним діям і зловживанням.

«Проте, Державна казначейська служба України зупинила реєстрацію зобов'язань за процедурами закупівель, проведених ЦЗО, посилаючись на відсутність встановлених КМУ особливостей створення та діяльності централізованих закупівельних організацій», - пояснюється у Зверненні.

Зважаючи на це, Чернігівська міська рада звертається до Прем'єр-міністра України з проханням прискорення прийняття необхідних нормативних документів та врегулювання у правовій площині діяльності централізованої закупівельної організації на місцевому рівні.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернівці: Депутати ...

КОМЕНТАРІ