В Житомирській області депутати затвердили обласну програму економічного і соціального розвитку на 2018 рік

В Житомирській області депутати затвердили обласну програму економічного і соціального розвитку на 2018 рік

24.12.17 12:06 0 550
Депутати обласної ради сьомого скликання затвердили Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік.

За проголосували 55 депутатів.

На реалізацію програми передбачені кошти у сумі 5 млрд 342 млн 247 тис. грн.

Програмою перебачено збільшення фінансування підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва. На компенсацію відсотків за кредитом затверджено 2,6 млн грн на 2018 рік. Збільшені і суми кредитів для підприємців – якщо у 2017 році кредит надавався до 750 тис грн, то у 2018 році межа збільшена до 1,5 млн грн.

Також програмою затверджено розширення напрямків діяльності – програма поширюватиметься на всі сфери виробництва – харчові продукти, текстиль, одяг, шкіра, папір, хімречовини, гумові і пластмасові вироби, комп'ютери, автотранспортні засоби, меблі тощо. Але підприємці не зможуть взяти кредит на виробництво тютюнових виробів та алкогольних напоїв.

Загалом програма економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік передбачає реалізацію 359 заходів у всіх сферах господарства та соціального життя – у більшості випадків це задекларовані самими ж представниками бізнесу інвестиційні проекти та програми, які планують реалізувати у 2018 році.

Також програмою затверджується перелік обласних комплексних (цільових) програм, що фінансуються з обласного бюджету і діятимуть у 2018 році: програма розвитку агропромислового комплексу, програма розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов'язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та триманням автомобільних доріг, програма соцзахисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, програма соціальної підтримки учасників АТО та інші.

Нагадаємо, що на початку сесії 12 жителів області отримали ордени, почесні звання та відзнаки.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях вперше ...
Наступна новина: На Тернопіллі нагородили ...

КОМЕНТАРІ