У селах Житомирщини будуватимуть нові амбулаторії у 2018 році

У селах Житомирщини будуватимуть нові амбулаторії у 2018 році

24.12.17 09:56 0 562
В Україні необхідно модернізувати мережу надання медичних послуг у сільській місцевості та будувати в селах амбулаторії нового зразка із житлом для лікарів, обладнанням і транспортом. Роботи розпочнуться у 2018 році.

Про це сказала начальник управління координації центрів реформи МОЗ України Тетяна Орабіна під час круглого столу «Створення сучасних медичних амбулаторій в рамках реформи первинної медичної допомоги в сільській місцевості».

«Спільно із Мінрегіоном ми розробили спільний проект, який затверджує порядок формування первинної ланки медичної допомоги. Необхідність формування даного порядку виникла, тому що наявна мережа надання первинної медичної допомоги була створена ще за радянських часів і зараз вона не прив'язана до фактичної кількості населення – не відповідає сучасності. Наше завдання – надати лікарську послугу і приблизити її максимально до пацієнта. Для того, щоб мережа відповідала сучасності необхідно вкласти наступні розрахунки: кількість обслуговуваного населення лікарем – 2 тис. пацієнтів, 5 змін на тиждень, 4 візити на рік кожного пацієнта до лікаря», – сказала Тетяна Орабіна.

Також вона додала, що результат планування – це затверджений перелік закладів по районам. Після цього райдержадміністрації виділяють земельну ділянку і починається будівництво сучасних амбулаторій у сільській місцевості, які підвищать якість надання медичних послуг в області. Роботи розпочнуться у 2018 році.

Будівництво здійснюватиметься за рахунок державної субвенції з державного бюджету у сумі 155 млн грн та за рахунок співфінансування із місцевого бюджету на рівні 30%.

Амбулаторія повинна буде забезпечити доступність лікаря до пацієнта, тому розміщувати її рекомендується у вузлових населених пунктах, а радіус обслуговування – 7 кілометрів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ