На Житомирщині 67 відсотків дітей вакцинували проти кору

На Житомирщині 67 відсотків дітей вакцинували проти кору

24.12.17 15:18 0 502
В області триває вакцинація дітей 2008-2016 років народження проти кору. Так, вже вакциновано 15 тис. 413 дітей, що складає 67,3% від тих дітей, які підлягають щепленню.

Про це повідомляє начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергій Березовський.

За його словами, на Житомирщині триває посилена вакцинація проти кору дітей 2008-2016 років народження, які не отримали вчасно вакцинацію або ревакцинацію для профілактики кору, епідпаротиту, краснухи.

— «Наразі в області із 22887 дітей, які підлягали щепленням, вакциновано 15413, що складає 67,3%. Зважаючи на те, що поки не досягнуто необхідного рівня – 95% – охоплення щепленнями проти кору визначених груп дитячого населення та враховуючи реєстрацію нових випадків захворювання на кір, оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні прийняв рішення про необхідність продовжити строки проведення додаткових заходів з імунізації серед дитячого населення у віковій групі від 1 до 9 років до кінця січня 2018 року. У разі реєстрації випадків кору після визначеного терміну, подальші дії щодо заходів посиленої імунізації проти кору визначить оперативний штаб МОЗ України», – зазначив Сергій Березовський.

Управління охорони здоров'я облдержадміністрації закликає батьків дітей, які ще не вакциновані проти кору, звернутись до закладу охорони здоров'я за місцем проживання та отримати щеплення, і у такий спосіб вберегти дитину від небезпечної хвороби.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Подолано вето ...

КОМЕНТАРІ