На Тернопіллі про основні показники проекту обласного бюджету на 2018 рік поінформував Степан Барна

На Тернопіллі про основні показники проекту обласного бюджету на 2018 рік поінформував Степан Барна

24.12.17 09:55 0 625
Доходи загального фонду місцевих бюджетів у 2018 році прогнозуються на рівні 3,6 млрд. гривень, що на 500 млн. гривень більше, ніж у 2017 році. Про це повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час прес-конференції, на якій розповів про основні показники проекту місцевих бюджетів та основні показники проекту обласного бюджету на 2018 рік.

За його словами, з Державного бюджету щонайменше 6 млрд. грн. буде виділено на реалізацію проектів за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку. З цих коштів очікується, що Тернопільщина отримає 194 млн. грн. Відтак, у наступному році в області буде можливість реалізувати ще більше інфраструктурних проектів, які будуть ініціюватися обласною радою, громадами, районними радами, органами місцевого самоврядування.

Що ж стосується субвенції на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад, то, як зауважив Степан Барна, у Державному бюджеті на це передбачено 1,9 млрд. грн. «В наступному році, сподіваємося, що на нашу область ми отримаємо не менше 100 млн. грн. Крім цих джерел фінансування, ще є субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – це кошти, які виділяються на кожну область за сприяння народних депутатів. І, власне, на ці заходи передбачено більше 5 млрд. грн. в Державному бюджеті. За прогнозами, завдяки народним депутатам від Тернопільщини, область отримає в межах 100 млн. грн.», – поінформував голова ОДА.

Також він зазначив, що зростуть медична та освітня субвенції. Додатково профінансується й сільське господарство. Зокрема, 1 млрд. грн. передбачено в Державному бюджеті на розвиток фермерства та майже 2,3 млрд. грн. буде спрямовано на підтримку галузі тваринництва. А це те, як вважає Степан Барна, що створює додану вартість і дає можливість людям працювати на селі.

«Очікуємо в 2018 році також субвенцію на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у розмірі 315 млн. гривень. Адже, як відомо, з 1 січня 2018 року в дію вступає закон України «Про дорожній фонд», згідно з яким дороги в області переходять на баланс обласної державної адміністрації», – нагадав Степан Барна.

При цьому, він додав, що крім цих показників, в області планується ще й підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 2018 року до 3 723 гривень (у 2017 році – 3 200 гривень) та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС з 1 січня 2018 року до 1 762 гривень (у 2017 році – 1 600 гривень). Поступово збільшуватиметься й прожитковий мінімум на одну працездатну особу і становитиме з 1 січня 2018 року – 1 762 гривні, з 1 липня – 1 841 гривню та з 1 грудня – 1 921 гривню (у 2017 році відповідно 1 січня – 1 600 гривень, 1 травня – 1 684 гривні, з 1 грудня – 1 762 гривні).

Що ж стосується основних соціальних трансфертів, то як поінформував голова ОДА, на виплату допомоги сім'ям з дітьми буде передбачено 1,8 млрд. гривень; на надання пільг та житлових субсидій населенню – 2,6 млрд. гривень; на виплату соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 16,5 млн. гривень; на медикаменти для швидкої медичної допомоги – 3,8 млн. гривень; на відшкодування вартості лікарських засобів – 27,3 млн. гривень; субвенція на придбання житла для прийомних сімей та дітей-сиріт – 6 млн. гривень.

«За рахунок цих надходжень ми можемо говорити про покращення якості життя людей та вкладати кошти у розвиток нашого краю. Головне завдання, що стоїть перед нами в цих умовах завдання, – це ефективно використовувати дані ресурси», – підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівник Чернігівської ...
Наступна новина: У селах Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ