У 2017 році Тернопільщина отримала 6,6 млрд. грн. субвенцій з Державного бюджету

У 2017 році Тернопільщина отримала 6,6 млрд. грн. субвенцій з Державного бюджету

24.12.17 15:34 0 611
До загального фонду місцевих бюджетів за 11 місяців 2017 року надійшло 2,9 млрд. гривень власних доходів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 848 млн. гривень або на 42%. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час підсумкової конференції щодо виконання бюджетів області у поточному році, участь у якій взяли заступники голови облдержадміністрації та керівники структурних підрозділів ОДА.

«Ми маємо достатньо позитивну динаміку по бюджету 2017 року. І я не можу не відзначити те, що держава, напевно, вперше за всю історію Тернопільської області настільки допомагає нашому краю. Перше – це Державний фонд регіонального розвитку, з якого виділи 115 млн. грн. на реалізацію проектів, які мають важливе значення для розвитку інфраструктури краю. Друге – це субвенція на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад у розмірі понад 115 млн. грн. Кожна громада має унікальну можливість зробити зміни у своєму селі, підняти його статус і вирішити ті питання, котрі дають можливість почуватися селу комфортно. Але є й інша проблема, що частина цієї цифри станом на сьогоднішній момент є неосвоєною. І це проблема громад і тих, кого ми обираємо головами громад, та їхньої ефективності в роботі. Третій момент – мені приємно констатувати, що кожен депутат Верховної ради України від Тернопільщини, зокрема, Тарас Юрик, Микола Люшняк, Роман Заставний, Ігор Побер, Олег Барна, дав можливість залучити в область понад 85 млн. грн. в соціальну інфраструктуру області. Сотні об'єктів в області реалізовуються завдяки цим депутатам», – підкреслив Степан Барна.

Водночас, він доповів, про використання коштів бюджетами різних рівнів та розповів про основні їхні показники.

«Говорячи про цей рік, що минає, найбільшим здобутком є те, що ми вперше зробили бюджет розвитку області. І про це свідчать наступні цифри. З Державного бюджету до місцевих бюджетів надійшло 7,4 млрд. гривень міжбюджетних трансфертів, із них базової дотації – 339 млн. гривень, додаткової дотації – 419 млн. гривень. Субвенцій з Державного бюджету одержано 6, 6 млрд. гривень, зокрема: освiтньої – 1,5 млрд. гривень, медичної – 1,2 млрд. гривень, на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, дітям-інвалідам – 1,3 млрд. гривень, оплату пільг та житлових субсидій населенню – 2,7 млрд. гривень, на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань по Урядовій програмі «Доступні ліки», – 14 млн. гривень, придбання ангіографічного обладнання – 11 млн. гривень, виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам у дитячих будинках сімейного типу – 11 млн. гривень, будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців – 6,8 млн. гривень», – поінформував очільник Тернопільщини.

Що ж стосується видатків загального фонду бюджету області з урахуванням трансфертів, то, за словами Степана Барни, на фінансування освіти спрямовано 2,6 млрд. грн., охорони здоров'я – 1,4 млрд. грн. І це ще далеко не все.

«Я хотів би, щоб всі розуміли, що наша стратегія – це не тільки покращення умов і якості надання тих чи інших послуг, а й конкретні зміни та реформи, які відчутно покращать життя мешканців нашої області. І в цьому напрямі ми працюватимемо й надалі», – наголосив голова ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Подолано вето ...
Наступна новина: На Житомирщині ухвалили ...

КОМЕНТАРІ