На Тернопіллі уряд пропонує спрощення умов ведення бізнесу

На Тернопіллі уряд пропонує спрощення умов ведення бізнесу

24.12.17 08:27 0 574
На засіданні Кабміну, яке відбулося 18 грудня, ухвалили низку революційних рішень, які ліквідують рекет контролерів і суттєво зменшать адміністративний тиск на бізнес. Також було скасовано низку застарілих нормативів: 19 постанов уряду, 315 наказів міністерств і відомств. Запропоновано скасувати 6 указів Президента.

Збільшено ліміт операцій для застосування РРО

Річний граничний обсяг операцій, який потребує застосування РРО, збільшується в 2,5 рази - з 200 тис. грн. до 500 тис грн. Для підприємців використання РРО має бути дешевим і зручним. Держава ж отримає можливість реально контролювати обіг коштів підприємства, аби уникнути сірого імпорту мінімізації оподаткування. Відповідна зміна до постанови КМУ ліквідує необґрунтовані витрати бізнесу на придбання РРО і подачу звітності. Зокрема, дозволить суб'єкту господарювання зекономити 22,7 тис грн.

Скасовуються застарілі штрафи за перевищення ліміту обігу готівки

Оскільки нині діє мораторій на проведення перевірок, ці види штрафів не застосовуються. Зокрема, запропоновано скасувати штрафи за: перевищення лімітів залишку готівки в касах, витрачання готівки на зарплату, нецільове використання отриманої в банку готівки та ін.

Спрощується відкриття іноземних представництв фірм і банків

Уряд пропонує ліквідувати зайву погоджувальну ланку: придбання, ремонт, оренду приміщення вже не потрібно буде погоджувати з Гендирекцією по обслуговуванню іноземних представництв.

Забезпечення підприємств, що виробляють лаки, фарби, сировиною

Уряд запропонував розширити перелік компаній, які отримують квоти на ввезення сировини для хімічних комбінатів без сплати акцизу. Це сприятиме зростанню обсягів виробництва і підвищенню конкурентоздатності нашої продукції.

Пришвидшуються митні процедури в портах

Зараз без попередньої електронної декларації наявного вантажу іноземним судам не дозволяється заходити в акваторію порту. За новими правилами судно зможе заходити в порт, а товар з нього буде вивантажуватись через 24 години після надання електронної декларації. Таким чином буде мінімізований людський фактор, що сприятиме зменшенню корупції.

Скасовується вимога проводити переоцінку запасів корисних копалин кожні 5 років

Пункт 25 Положення про порядок проведення державної експертизи та оцінки запасів корисних копалин зобов'язує надрокористувачів проводити повторну державну експертизу та оцінку запасів родовищ корисних копалин кожні 5 років експлуатації ділянки надр незалежно від зміни обсягу запасів вуглеводнів. Монопольне право на проведення такої переоцінки має Державна комісія України по запасах корисних копалин. Скасування обов'язкового проведення повторної експертизи зменшить витрати бізнесу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: енергетики ...
Наступна новина: Управління освіти міської ...

КОМЕНТАРІ