Чернівці: Депутати звернулися до Верховної Ради України щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для платників єдиного податку І групи

Чернівці: Депутати звернулися до Верховної Ради України щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для платників єдиного податку І групи

24.12.17 13:10 0 559
Депутати Чернівецької міської радиVІІ скликання звернулися до Верховної Ради України щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для платників єдиного податку першої групи.

У тексті звернення йдеться:

“Законом України від 06.12.2016 року №1774-VIII внесено зміни достатті 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», відповідно до яких для платників єдиного податку першої групи сума єдиного внеску не може бути меншою за 0,5 мінімального страхового внеску із зарахуванням відповідних періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу,пропорційно до сплаченого єдиного внеску.

Мінімальний страховий внесок у 2017 році становить 704 грн. з розрахунку на місяць, тобто платники єдиного податку І групи сплачують 352 грн. ЄСВ.

З метою зменшення податкового тиску на малий і середній бізнес, Чернівецькою міською радою в 2017 році зменшено вдвічі ставки єдиного податку для платників І та ІІ групи.Зазначені зміни сприяли росту суб'єктів малого підприємництва в місті. Так, станом на 01.10.2017 року на спрощенійсистеміоподаткуванняу м. Чернівці перебувало 14838 фізичнихосіб – платниківєдиногоподатку, зокрема І групи – 4506 осіб, ІІ групи – 7140 осіб, ІІІгрупи – 3192 особи.Порівняно з початком року кількістьплатниківзросла на 3333 особи, а саме: І група– на 2492 особи, ІІ група– на 307 осіб, ІІІ група- на 534 особи.

Однак, внаслідок прийняття Закону України від 03 жовтня 2017 року№2148-VIII, з 01.01.2018 рокуплатники єдиного податку І групи вже не мають пільги зі сплати ЄСВ і сплачуватимуть його у повному розмірі, який становитиме 819,06 грн.Таке фінансове навантаження зробить збитковим бізнес значної частини підприємців – платників єдиного податку І групи і призведе до припинення діяльності тисяч підприємців, що негативно позначиться на соціальній ситуації в Україні загалом та місті Чернівці зокрема.

З огляду на ці ризики, ми, депутати Чернівецької міської ради, звертаємось до Верховної Ради України щодо негайного перегляду діючого законодавства в частині залишення норми абзацу другого пункту 3 частини першої статті 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»в редакції діючій в 2017 році, зокрема, щобі у 2018 році платники єдиного податку І групи сплачували ЄСВ у сумі не менш, ніж 0,5 мінімального страхового внеску.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: проблему ...

КОМЕНТАРІ