Чернівці: Міська поліклініка №2 отримала новий сучасний цифровий мамограф

Чернівці: Міська поліклініка №2 отримала новий сучасний цифровий мамограф

24.12.17 10:47 0 654
Найближчим часом у міській поліклініці №2 запрацює новий сучасний мамограф, який придбаний за бюджетні кошти і який вже встановлений в спеціально обладнаному приміщенні.

«Відсутність сучасної діагностичної апаратури не дозволяла вчасно і ефективно виявляти на ранніх стадіях захворювання на рак молочної залози. Кілька мамографів, які є в місті і які працюють на комерційній основі, безперечно, не можуть задовільнити попит в діагностиці таких страшних захворювань, як рак молочної залози. Лише за минулий рік в Чернівцях вперше виявлено 81 випадок захворювання, з яких занедбаних було 24, або майже 30%. Придбання сучасного цифрового мамографу дозволить виявляти хворобу на ранніх стадіях і , відповідно, її успішно лікувати, – сказав під час презентації нового обладнання Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Усі процедури закупівлі відбулись згідно чинного законодавства, ніяких порушень не виявлено, обладнання вчасно доставлено і зараз триває процедура отримання відповідної ліцензії на право проводження діяльності з джерелом іонізуючого випромінювання. Вартість мамографа 9 млн.998 тис.грн.»

Як повідомила головний лікар поліклініки Світлана Широкова, мешканки Чернівців обстежуватимуться безкоштовно за направленнями від лікарів.

Довідково

Апарат VIOLA D – є сучасною мамографічною системою для скринінгового та діагностичного обстеження молочної залози жінок різного віку.

Робоча комп'ютерна станція в складі мамографічного комплексу – є «золотим стандартом» для мамографічних цифрових досліджень. Згідно з медико-технічними вимогами до обладнання для цифрової мамографії, які затверджені Асоціацією радіологів України.

Однією з цінностей цифрового мамографу – це можливість описувати цифровий знімок з екрану монітора. Змінюючи параметри перегляду (яскравість, контрастність тощо) лікар може побачити набагато більше інформації, ніж при огляді плівки будь-то аналогового чи цифрового друку.

Використовуються методи автоматичного вибору оптимальних параметрів для експозиції даного пацієнта із зазначенням дози опромінення ( в існуючих рентген-апаратах такої опції немає і опромінення вираховується згідно з певною формулою (розрахунковий метод). Ці автоматичні технології вибору дози є точними, швидкими і доступними із застосування в залежності від щільності молочної залози.

І ще одна важлива комплектація комплексу – це медичний термопринтер для друку знімків з відповідними параметрами, щоб не втратити якості зображення, яке отримується на моніторі.

На 1 пацієнта = 4 знімки = 30 хвилин. За 6-годинний робочий день – 12 = пацієнтів = 48 знімків. За рік – 3000 осіб = 12 000 знімків). Пам'ять на жорсткому диску = 100 000 зображень = 7-8 років безперебійної роботи (для порівняння на флюорографі база даних списується кожних 3 місяці).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Учителі та ...

КОМЕНТАРІ