Чернівці: Завдяки проведенню закупівель через систему «ProZorro» було зекономлено понад 25 мільйонів гривень бюджетних коштів

Чернівці: Завдяки проведенню закупівель через систему «ProZorro» було зекономлено понад 25 мільйонів гривень бюджетних коштів

24.12.17 10:26 0 511
Під час проведення тендерних процедур закупівель у січні-вересні 2017 року було подано 285 тендерних пропозицій. 93 учасники визначено переможцями, з якими укладено договори на загальну вартість 193 285,9 тис.грн. Про це на брифінгу у Ратуші повідомив заступник міського голови Володимир Середюк.

«Завдяки проведенню закупівель через електронну систему «ProZorrо» було досягнуто економії бюджетних коштів у сумі понад 25 мільйонів гривень, – сказав Володимир Середюк. – Найбільш конкурентною процедурою для здійснення закупівель є «відкриті торги», коли будь-які учасники мають право подати свою пропозицію. З січня по вересень 2017 року було проведено 133 тендерні процедури, з них, відкритими торгами – 122 закупівлі. 11 закупівель було здійснено шляхом «переговорної процедури». З причин відсутності конкуренції такі процедури проводилися щодо послуг з централізованого теплопостачання, постачання електроенергії, водопостачання та водовідведення».

Через скасовані закупівлі із-за відсутності учасників переговорні процедури проводилися щодо послуг з оренди плавального басейну для учнів шкіл, транспортних послуг з пасажирських перевезень спортивних команд, реконструкції вул. Б.Хмельницького, придбання та встановлення спортивних майданчиків (Бюджет участі), поточного ремонту вул. Головної. Для проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених в початковому проекті, такі процедури було проведено щодо будівництва дитячої дошкільної установи по вул. Вільшини, 13, реконструкції будівлі на вул. Авангардній під дошкільний навчальний заклад, придбання пам'ятника жертвам голодомору на розі вулиць Руської та Т.Шевченка.

Найбільшу кількість закупівель здійснюють такі головні розпорядники коштів як: управління освіти міської ради, департамент житлово-комунального господарства міської ради та департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради.

Як повідомила начальник відділу державних закупівель міської ради Оксана Воробець, Чернівецький міський голова у 2015 році став одним з перших в Україні, хто ініціював долучення до пілотного проекту стосовно застосування системи електронних торгів «Прозорро» для проведення допорогових закупівель. З січня по вересень 2017 року було проведено 1 038 закупівель до 200 тисяч гривень через електронну систему, чим було заощаджено 20 201 700 грн. бюджетних коштів.

Довідково

Згідно з рішенням виконавчого комітету у серпні 2016р. було утворено Тендерний комітет для організації та проведення процедур закупівель за бюджетні кошти за умови, що вартість предмета закупівлі товарів, послуг дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт – 1,5 мільйони гривень. Розпорядники коштів нижчого рівня та всі комунальні підприємства (в т.ч. комунальні медичні установи) здійснюють закупівлі самостійно, утворивши тендерні комітети при кожній установі.

Громадський контроль у сфері публічних закупівель забезпечується через вільний доступ до всієї інформації, яка підлягає оприлюдненню в електронній системі «ProZorro». Крім того, Законом передбачено, що громадяни і громадські організації та їх спілки не мають права втручатися у процедури закупівлі. Депутати всіх рівнів, відповідно до Закону, не мають права бути членами тендерного комітету тієї чи іншої організації або установи. Усі виконавчі органи міської ради та комунальні заклади, установи, підприємства проводять всі закупівлі, вартістю від 30 000 грн. для товарів та від 100 000 грн. для робіт, застосовуючи електронну систему «ProZorro».

[Показати як слайдшоу]

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ