У Кіровоградській області знайшли звалище з тоннами відпрацьованої техніки

У Кіровоградській області знайшли звалище з тоннами відпрацьованої техніки

24.12.17 23:28 0 859

"Загроза еко-катастрофи вже у Кіровоградській області, під Олександрією. Там колишню автобазу вугільного підприємства перетворили на кладовище відпрацьованої офісної і побутової техніки. Тонни пластика отруюють навколишнє середовище", повідомляє портал «Вільна Думка», на якому можна прочитати останні новини України: http://vilnadumka.com.ua/.

Як з'ясувалося, шкідливі відходи з'явилися далеко не вчора. Але правоохоронці звернули увагу на них лише після того, як в інтернеті з'явилося відео, на якому можна побачити тонни розібраної техніки на території колишньої автобази в селі Марто-Іванівка, під Олександрією. У декількох сотнях метрів від водойми.




"Частина від принтера, частина від електрочайник, вісь, такоже частина від принтера, і це частина від принтера", - показує інспектор муніципальної поліції Олександрійської міськради Олександр Коваленко.

Інспектори стверджують: на незаконному звалищі як мінімум десять самоскидів сміття. І запевняють - з'явилося воно тут далеко не вчора.

"Просто територія закрита, сюди доступ сторонніх осіб закритий і тому сміття так довго не виявляли", - пояснює інспектор муніципальної поліції Олександрійської міськради Сергій Грищенко.

Територія колишньої автобази - закрита. Підприємство зараз знаходиться в стадії ліквідації, однак все майно охороняється. І вантажівки з відходами тут не могли не помітити.

Побачивши знімальну групу, сторожа поспішно зникли. А от власник сусіднього приміщення запевняє: сміття сюди не тільки звозять, а й спалюють.

"У нас приміщення ось, ми тут скраю знаходимося, а туди ми взагалі не ліземо. Я перший раз дізнався про те, що туди скидають сміття, коли влітку сталася пожежа. Потім пішли туди, а там такі поклади, сам в шоці був", - розповідає підприємець Олександр.

На місці звалища вже працюють муніципальні інспектори. Втім, навіть якщо сміттярів зловлять на гарячому, вони відбудуться штрафом в декілька тисяч гривень.

"По факту незаконного звалища пластикових відходів, які за своєю структурою дуже шкідливі для навколишнього середовища, було проведено його обстеження, задокументований факт і складений протокол про адмінпорушення", - говорить інспектор муніципальної поліції Олександрійської міськради Олександр Коваленко.

А ось міська поліція в незаконному звалищі складу злочину поки не бачить. Кажуть, що до них ніхто не звертався зі скаргою. І потрібно ще довести, що сміття завдає шкоди навколишньому середовищу.

Утилізувати ж відходи повинен власник майданчика, якщо його, звичайно, знайдуть. В іншому випадку, доведеться виділяти гроші з міського бюджету.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: «Samsara Home»: ...
Наступна новина: Как правильно выбрать и ...

КОМЕНТАРІ