Сучасна лотерея: Що це?

Сучасна лотерея: Що це?

26.12.17 18:03 0 1133

Людина грає в лотерею протягом багатьох століть. Вперше гра, що нагадує лотерею з'явилася в давньогрецьких міфах. В одному з міфів воїни кидали жереб за право битися з самим Зевсом. Вони витягали з мішечка камені. Хто витягав камінь потрібного кольору, той і вигравав.

Сучасна лотерея - це шанс виграти певну суму грошей, яка називається джек-потом. Це самий джек-пот утворюється з грошей, зібраних з продажу лотерейних квитків. Якщо в черговому розіграші він не випадає, то призовий фонд переноситься на наступний розіграш.

Найбільші лотерея працюють в Сполучених Штатах Америки і Канаді. Призовий фонд тут може доходити до декількох сотень мільйонів доларів. Саме тут переможці отримають - щороку з'являється щасливчик, який в одну хвилину стає мільйонером. Переможці відразу стають відомими людьми. Їх показують по телевізору. Тираж лотереї транслюється на всю країну. Квитки можна придбати в будь-якому магазині, на станціях технічного обслуговування, в кафе і багатьох інших закладах. За правилами лотереї, продавець квитка також отримує певний відсоток з виграшу. Не так давно, власник бензозаправки став багатшим на 75 тисяч доларів, коли продав виграшний квиток своєму відвідувачеві.

Більшість американців грають в лотерею. Квиток коштує трохи менше 10 доларів. За таку малу суму, власник квитка отримує шанс виграти величезні гроші, яких вистачить до кінця життя. Відомі випадки, коли щасливчики втрачали свій квиток. Одна сімейна пара купила в магазині лотерейний квиток і поклала його в пакети з покупками. Прийшовши додому, вони випадково викинули квиток у відро для сміття, так і не стерши захисне поле з результатом. Через кілька днів вони згадали про квиток, знайшли його в смітті, стерли захисне поле, і... виграли 1 мільйон доларів. Можна тільки уявити собі їх радість від виграшу.

За законами лотереї людина, яка зірвала джек-пот, може вибрати два варіанти. Повна сума джек-поту не видається відразу на руки, а розтягується на кілька років. Щомісяця переможець отримуватиме чек на певну суму. Другий варіант - переможець отримує гроші відразу, але набагато меншу суму за вирахуванням всіх податків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ