На Житомирщині більше 700 осіб з інвалідністю отримали роботу у 2017 році

На Житомирщині більше 700 осіб з інвалідністю отримали роботу у 2017 році

27.12.17 09:17 0 578
За 11 місяців 2017 року на Житомирщині за сприяння служби зайнятості 712 людей з обмеженими фізичними можливостями отримали роботу. Завдяки такому показнику Житомирщина – шоста у всеукраїнському рейтингу з працевлаштування осіб з інвалідністю.

Про це повідомили під час круглого столу «Працевлаштування осіб з інвалідністю: актуальні проблеми та стратегія їх розв'язання в 2018 році», який відбувся в обласному центрі зайнятості за участю заступника Міністра соціальної політики України Наталії Федорович та заступника голови – керівника апарату Житомирської ОДА Олексія Ясюнецького.

За словами директора обласного центру зайнятості Галини Корінної, кількість звернень людей з інвалідністю до служби зайнятості щорічно зростає. За 11 місяців 2017 року допомоги у працевлаштуванні потребували 3003 особи.

Заступник міністра соціальної політики України Наталія Федорович під час обговорення стратегічних питань залучення до праці осіб з інвалідністю зробила акцент на соціальній відповідальності бізнесу й кожної людини.

— «Право на працю – одне з ключових прав людини, яке має забезпечуватись незалежно від того, чи людина на візку, незряча, нечуюча чи має інші проблеми. Це можливість почувати себе гідно. Я переконана, що нормативні рамки – це дуже добре, але це правові зобов'язання. Важливий момент – внутрішні моральні правила людей», – сказала вона.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі частина ...
Наступна новина: Безхазяйні рухомі речі ...

КОМЕНТАРІ