Як вибрати принтер для друку етикеток?

Як вибрати принтер для друку етикеток?

28.12.17 19:45 0 1545

На сьогоднішній день принтер етикеток є невід'ємною частиною систем автоматизації продажів, виробництва, логістики і т. д. Принтери етикеток також називають принтерами для штрих кодів оскільки основним їх завданням є друк самого штрих коду для подальшого маркування товарів і вантажів. Друк текстової та графічної інформації - це як невеликий додатковий бонус. Далі, ми поговоримо про те, як вибрати принтер етикеток і розповість нам про це співробітник інтернет-магазину megapos.com.ua

Для того щоб визначитися з моделлю принтера, який Вам необхідний, Вам потрібно відповісти самому собі на кілька питань:

Якого розміру етикетку Ви плануєте друкувати?

Всі принтери етикеток можна умовно поділити на три категорії по ширині використовуваних видаткових матеріалів: 2", 4", 6":

  1. Двох дюймові принтери - це, як правило, принтери настільного класу на яких можна надрукувати етикетку шириною до 58 мм. Наприклад, етикетка, яку Ви бачите в супермаркеті на ваговому товарі, має ширину 58 мм;
  2. Якщо необхідна етикетка більшого розміру, то тут вже підійде чотирьох дюймовий принтер, в який поміщається етикетка шириною до 110 мм, при цьому максимальна ширина друку, в залежності від виробника і моделі принтера, буде варіюватися від 102 мм до 108 мм;
  3. Шести дюймові принтера використовуються зовсім рідко і є вузькоспеціалізованими, найчастіше вони призначені для друку транспортних накладних на термобумазі або етикеток шириною до 158 мм.

Як довго повинна зберігатися інформація або штрих код на етикетці (тут мається на увазі, який матеріал етикетки вам підійде)?

За технологією друку принтери штрих кодів діляться на термо- і термотрансферні. При прямому термодруці з витратних матеріалів використовується тільки термоетикетка, при друку в термотрансферному режимі використовується етикетка та забарвлююча стрічка (ріббон). Якщо інформація повинна зберігатися недовго (до місяця), то буде досить термопринтера. Якщо надрукована інформація повинна зберігатися довше або в більш агресивному середовищі, то потрібен термотрансферний принтер.

Чи плануєте Ви друкувати картинки з дрібними деталями або використовувати при друку шрифтом менше 5?

Принтера можуть мати різне розширення, що впливає на чіткість і якість надрукованого тексту, графіки або картинок. Для стандартного друку етикеток (проста графіка, штрих код, текст) достатньо розширення 200 dpi (200 крапок). Текст залишається читабельним при друку 6-им шрифтом. Розширення 300 dpi вибирають для друку тексту до 4-го шрифту і графічної інформації більш високої якості. Принтера з розширенням 300 dpi рекомендуємо використовувати для друку на текстилі (нейлон, сатин).

Принтери з розширенням друку 600 dpi дозволяють друкувати текст до 2-го шрифту і зображення високої якості. Найбільш часто використовуються для маркування косметики, так як стоїть завдання подати повну інформацію про продукт на маленький розмір етикетки.

Скільки етикеток за зміну повинно бути надруковано на принтері?

Всі виробники заявляють рекомендований обсяг друку для кожної моделі. Тут принтери можна поділити на 3 категорії:

  • Настільні принтери етикеток (до 3-х тисяч етикеток в день);
  • Напівпромислові принтери етикеток (до 20-ти тисяч етикеток в день);
  • Промислові принтери етикеток (до 100-та тисяч етикеток в день).

На ринку України надано широкий вибір принтерів від різних виробників. Лідерами галузі на сьогодні є:

  1. Godex;
  2. Zebra;
  3. Toshiba;
  4. TSC.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ