Чернігів: З 9 січня розпочнеться реєстрація на пробне тестування

Чернігів: З 9 січня розпочнеться реєстрація на пробне тестування

29.12.17 08:18 0 505
Реєстрація для участі в пробному тестуванні розпочнеться 9 січня та триватиме до 31 січня. Усі бажаючі взяти у ньому участь можуть зареєструватися на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти.

Пробне ЗНО відбудеться 24 березня - з української мови і літератури, 31 березня - з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

31 березня учасник зможе пройти тестування лише з одного із запропонованих навчальних предметів.

Пробні тести з біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії будуть перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами (з урахуванням реєстраційних даних учасників пробного ЗНО).

Результати пробного ЗНО для осіб, які введуть свої відповіді до спеціального сервісу, будуть оприлюднені на інформаційних сторінках 30 березня – з української мови і літератури, з інших предметів – 6 квітня.

Реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО.

Основна сесія ЗНО триватиме з 22 травня до 23 червня. Реєстрація осіб для участі в ЗНО відбуватиметься з 6 лютого до 19 березня.

Загалом зовнішнє незалежне оцінювання пройде з одинадцяти предметів: з математики відбудеться 22 травня, української мови і літератури – 24 травня, іспанської, німецької, французької мов – 29 травня, англійської мови – 1 червня, біології – 4 червня, історії України – 6 червня, географії – 8 червня, фізики – 11 червня, хімії – 13 червня.

З переліку навчальних предметів ЗНО - 2018 виключили російську мову.

Кожний учасник, як і раніше, має право скласти тести щонайбільше з чотирьох предметів.

Результати ЗНО з трьох предметів будуть зараховані учасникам тестування як результати державної підсумкової атестації. Ці учасники мають обов'язково скласти:

– українську мову і літературу;

– математику або історію України (на вибір учасника);

– ще один предмет з переліку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Відповідно до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України у 2018 році зараховуватимуть результати зовнішнього незалежного оцінювання 2016, 2017 та 2018 років. З англійської, іспанської, німецької та французької мов прийматимуть результати лише 2018 року.

Цього року змін зазнали майже усі тести ЗНО, однак найсуттєвіші зміни внесено до тестів з іноземних мов – вони отримали нову частину тесту – "Аудіювання". У наступному році оцінюватимуться академічний і профільний рівні складності іноземних мов.

Новації тестів з англійської, іспанської, німецької та французької мов:

1) додано частину «Розуміння мови на слух», яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань;

2) збільшено кількість завдань – 59 та тривалість тесту (150 хвилин);

3) учасники, які оберуть іноземну мову як предмет державної підсумкової атестації, отримають результат ДПА (за шкалою 1–12) залежно від рівня, на якому вони цю мову вивчали:

• для тих, хто вивчав мову на профільному рівні, оцінкою за ДПА буде результат виконання всіх завдань;

• для тих, хто вивчав мову на рівні стандарту або академічному, оцінкою за ДПА буде результат виконання завдань 1–32 і 49–59.

Учасники, яким іноземна мова потрібна для вступу до вищих закладів освіти, мають виконувати усі завдання тесту, незалежно від рівня, на якому вони цю мову вивчали. Результати зовнішнього незалежного оцінювання (за шкалою 100–200) буде визначено за результатом виконання всіх завдань тесту.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, іноземних мов, математики, біології будуть оголошені до 15 червня, з історії України, географії, фізики, хімії – до 21 червня.

Після основної сесії ЗНО буде проводитися додаткова сесія: 2 липня - 11 липня. До 17 липня оголосять її результати.

Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Агенція регіонального ...

КОМЕНТАРІ