У Чернігові презентували результати виконання міської Програми підтримки малого та середнього підприємництва

У Чернігові презентували результати виконання міської Програми підтримки малого та середнього підприємництва

29.12.17 09:24 0 794
28 грудня, в Чернігівській міській раді відбулося засідання дорадчого комітету з питань підтримки підприємництва у м. Чернігові. Участь у засіданні взяли перший заступник міського голови Олександр Шевченко, депутати та керівники структурних підрозділів міської ради, а також представники об'єднань громадян, що входять до складу комітету.

Учасники засідання переглянули презентацію та заслухали звіт про виконання Програми підтримки малого та середнього підприємництва у поточному році. Заступник начальника відділу соціально-економічного розвитку та підприємництва управління економічного розвитку міста Юлія Журавльова зазначила, що у місті діють компенсаторні механізми для соціально-відповідального бізнесу.

Чернігівські підприємства за участь у виставково-ярмаркових заходах частково можуть отримати відшкодування витрат з міського бюджету в рамках зазначеної Програми. Наразі цим механізмом скористалися 5 підприємств на загальну суму 148 тис. грн.

У квітні 8 чернігівських підприємств взяли участь у бізнес-місії до міста Познань у рамках програми «Бізнес з Польщею: розвиток виробничої кооперації». Учасники мали можливість відвідати підприємства, ознайомитися з організацію виробництва у Польщі, вивчити практику своїх потенційних конкурентів, попит та рівень якості продукції, що дає можливість вийти у майбутньому на ринки Польщі.

Протягом року у Чернігові проводилися навчально-освітні заходи для чернігівських підприємців за участю відомих викладачів. Загалом проведено 8 семінарів для 200 учасників.

Цікавим та масштабним для нашого міста було проведення у вересні Бізнес-фесту «Разом до успіху», присвяченого до Дня підприємця.

У рамках програми «Кейси» у телепроекті «Срібна гривня» на телеканалі «Дитинець» висвітлюються кращі практики та найцікавіші історії успіху чернігівських підприємств: ТОВ "Webproduction", ТМ «Лавіс», ТОВ «Пет-Технолоджис», ТОВ «Інсаіт», ТОВ «Атілос», ТОВ «Віват – трейдінг», ТОВ «Коллар», Компанія SendPulsе, ТОВ «ТехРесурс», ТОВ «Рижський хліб».

У місті проводиться інформаційна кампанія «Чернігів, купуй рідне!», на її реалізацію виділено 75,4 тис. грн. У рамках кампанії розроблено спеціальний знак, розміщена соціальна реклама на сіті-лайтах міста, на телеканалі «Дитинець» вийшло 12 випусків телепередачі «Вільний мікрофон», відбувається трансляція аудіо- та відео – файлів на ресурсах ТРК «Ліга» із гаслом: «Чернігів, купуй рідне!». Крім того, усі матеріали розміщені у вільному доступі на офіційному веб-порталі міської ради у нещодавно створеній рубриці.

З метою виявлення проблемних питань бізнесу, оцінювання заходів Програми підтримки підприємництва та з`ясування актуальних питань на офіційному веб-порталі міської ради проводиться опитування підприємців міста. Ці результати будуть використані для вдосконалення міської програми з підтримки підприємництва.

Деякі результати майже двотижневого опитування:

Довідково. Програма підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2017-2020 роки затверджена на сесії міської ради 31 листопада 2016 року. На її реалізацію з міського бюджету загалом виділено 1,5 млн грн.

Головними завданнями дорадчого комітету з питань підтримки підприємництва, затвердженому розпорядженням міського голови від 15 грудня 2016 року № 389-р, є:

- сприяння підтримці підприємницької ініціативи, популяризації ефективної громадсько-корисної підприємницької діяльності та соціально- відповідального бізнесу, відродження кращих традицій та етнічних принципів вітчизняного підприємництва, заохочення сімейного підприємництва;

- координація виконання заходів Програми та аналіз їх впровадження;

- обговорення та надання рекомендацій до вирішення проблемних питань що виникають у сфері підприємництва та підготовка рекомендацій щодо їхнього розв'язання.

Читайте також:

Почав свою роботу Дорадчий комітет з питань підтримки підприємництва в місті Чернігові

Розпорядження про створення, Положення та склад Дорадчого комітету з питань підтримки підприємництва

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Кількість ...
Наступна новина: У реперфузійному центрі ...

КОМЕНТАРІ