На Рівненщині припинено незаконне користування та повернуто державі 900 га землі вартістю понад 30 млн грн

На Рівненщині припинено незаконне користування та повернуто державі 900 га землі вартістю понад 30 млн грн

29.12.17 08:08 0 693
За результатами розгляду позову прокуратури Рівненської області, заявленого на захист інтересів держави, судом постановлено повернути державному підприємству земельну ділянку вартістю понад 30 млн грн.

Йдеться про 900 га ріллі на території Білокриницької сільської ради Рівненського району, що постійним користувачем – державним підприємством були передані товариству з обмеженою відповідальністю на підставі укладеного між сторонами договору про обробіток земельної ділянки.

Прокурори встановили, що вказаний договір фактично є прихованим договором оренди землі, а передача земельної ділянки для здійснення підприємницької діяльності відбулася з грубими порушеннями вимог земельного законодавства, за відсутності рішення органів виконавчої влади чи місцевого самоврядування.

З цих підстав та з метою повернення державному підприємству земельної ділянки прокуратура області звернулася до суду з відповідним позовом.

Господарським судом Рівненської області позовні вимоги прокуратури задоволено.

Таким чином, за активної та принципової позиції прокуратури Рівненської області відновлено законність у сфері земельних правовідносин та державному підприємству повернуто у користування 900 га землі вартістю понад 30 млн грн.

Довідково: відповідно до вимог законодавства земельні ділянки, що перебувають у державній чи комунальній власності, можуть бути передані у користування тільки на праві оренди з обов'язковим проведенням аукціону.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До патрульної поліції ...
Наступна новина: Юрій Юрик: Тернопільська ...

КОМЕНТАРІ