З метою профілактики та попередження захворювань на гострі кишкові інфекції Чернівецьке міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області рекомендує:
1. суворо дотримуватись правил особистої гігієни: перед приготуванням їжі, її прийомом, після відвідування вбиральні обов'язково мити руки з милом;
2. вживати тільки свіжо приготовлену їжу; салати зберігати в незаправленому виді; заправляти салати безпосередньо перед вживанням;
3. приготовлені страви бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання піддавати повторній термічній обробці;
4. зберігання страв без холоду не повинно перевищувати 2-х годин;
5. свіжі овочі, фрукти ретельно промивати водою, при сильних забрудненнях – обдавати окропом;
6. зберігати сирі продукти (м'ясо, рибу) окремо від готових страв;
7. не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
8. не вживати продуктів та напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та термін споживання яких закінчився;
9. зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін;
10. купуючи кондитерські вироби та інші продукти звертати увагу на умови їх зберігання та термін придатності;
11. молоко, перед споживанням, слід обов'язково кип'ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;
12. під час приготування м'яса його потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу;
13. у випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, пронос, підвищення температури, слабкість) необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.
Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Доступні ліки: У 2018 році ...
Наступна новина: Майже 60 000 тернополян ...