Головна Мапа сайту RSS-експорт додати новину
 
про нас регіони вхід
Волинь | Закарпаття | Івано-Франківщина | Львівщина | Рівненщина | Тернопільщина | Буковина
Економіка | Політика | Суспільство | Культура | Наука/Освіта | Спорт | Релігія | Здоров'я | Кримінал | Надзвичайні події | Інші події | Шоу-бізнес

Чернівці: Заходи профілактики гострих кишкових інфекцій в новорічні та різдвяні свята

10:12
29.12
Гострі кишкові інфекції займають одне з провідних місць в інфекційній патології, особливо в дитячому віці, поступаючись лише грипу та гострим респіраторним інфекціям. В новорічні та різдвяні свята, коли готується багато різноманітної їжі, зростають ризики виникнення гострих кишкових інфекційних захворювань.

З метою профілактики та попередження захворювань на гострі кишкові інфекції Чернівецьке міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області рекомендує:

1. суворо дотримуватись правил особистої гігієни: перед приготуванням їжі, її прийомом, після відвідування вбиральні обов'язково мити руки з милом;

2. вживати тільки свіжо приготовлену їжу; салати зберігати в незаправленому виді; заправляти салати безпосередньо перед вживанням;

3. приготовлені страви бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання піддавати повторній термічній обробці;

4. зберігання страв без холоду не повинно перевищувати 2-х годин;

5. свіжі овочі, фрукти ретельно промивати водою, при сильних забрудненнях – обдавати окропом;

6. зберігати сирі продукти (м'ясо, рибу) окремо від готових страв;

7. не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;

8. не вживати продуктів та напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та термін споживання яких закінчився;

9. зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін;

10. купуючи кондитерські вироби та інші продукти звертати увагу на умови їх зберігання та термін придатності;

11. молоко, перед споживанням, слід обов'язково кип'ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;

12. під час приготування м'яса його потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу;

13. у випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, пронос, підвищення температури, слабкість) необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді



Наступна новина: Майже 60 000 тернополян подали документи на виготовлення «Соціальної карти тернополянина»
Попередня новина: Доступні ліки: У 2018 році безоплатних ліків стане більше
Поточний рейтинг: 3
1 2 3 4 5
Переглядів: 162

Сьогодні читають

17:30 25.11 Выбор фильтра для воды в дом
17:25 25.11 Некачественный водомер вымывает деньги
17:15 25.11 Уголок Львова в центре столицы
19:07 04.07 Верховна Рада скасувала 15% податок на депозити для вкладників, його заплатять самі банки
09:30 15.07 Что представляет собой траурный венок

Коментарі

Кількість коментарів: 0

Додати коментар
Псевдо:
Введіть текст коментаря:

Введіть код захисту
Більше новин
Рекомендуємо :: ::
Інші новини:
- Україна
- Світ
- Актуальне
- Рейтинг новин
- Найкоментованіше
- Популярне
Інші регіони
- Центр
- Північ
- Південь
- Захід
- Схід
Також дивіться
- Бліц-опитування
- Інформаційні партнери
- Висловіть думку
- Персона
- IT-новини
- Лист читача
- Останні коментарі



Rambler's Top100

Всі права застережено. Власниками матеріалів, розміщених на сайті є їх автори. При публікуаванні матеріалів з сайту, посилання на УкрЗахідІнформ (у випадку публікуванні в інтернеті - відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці або заголовку на http://uzinform.com.ua/) або на джерело, вказане в матеріалі, обов'язкове. Якщо автор не згідний з розміщенням матеріалу на УкрЗахідІнформ, при першому ж повідомленні адміністрації сайту по адресі webmaster@uzinform.org.ua, матеріал буде вилучено. Редакція не завжди поділяє думку авторів матеріалів, розміщених на ресурсі.
© 2008-2018 УкрЗахідІнформ
Розробка www.apgr.net