На Програму «Молодь міста Чернівців» спрямують біля 7 мільйонів гривень за три роки

На Програму «Молодь міста Чернівців» спрямують біля 7 мільйонів гривень за три роки

29.12.17 11:05 0 774
Чернівецька міська рада затвердила Програму «Молодь міста Чернівців» на 2018-2020 роки. Метою даної Програми є створення всебічної підтримки громадянської активності молоді, спрямованої на самовизначення і самореалізацію, забезпечення зайнятості молоді, розвитку підприємницької активності,створення умов для інтелектуального самовдосконалення молоді, виявлення та підтримка талановитої молоді, формування і пропаганда здорового способу життя, утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських життєвих принципів. Цільовою групою Програми є діти та молодь віком до 35 років, зокрема: діти-сироти та позбавлені батьківського піклування; молодь з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування; неповнолітні та молоді особи, що повернулися з місць позбавлення волі; сім'ї, що опинилися в складних життєвих обставинах у зв'язку з інвалідністю батьків або дітей, вимушеною міграцією, наркотичною або алкогольною залежністю одного з членів сім'ї, його перебуванням у місцях позбавлення волі, ВІЛ-інфекцією, насильством у сім'ї, безпритульністю, сирітством; сім'ї, в яких існує ризик передачі дітей до інтернатних установ; неповнолітні одинокі матері (батьки), яким необхідна підтримка; сім'ї, члени яких перебувають чи перебували на державному утриманні, а також молоді сім'ї, учнівська, студентська молодь, члени дитячих та молодіжних громадських організацій міста.

В м. Чернівцях проживає 89048 молодих людей віком від 14 до 35 років, що складає майже третину населення міста.

У місті відпрацьована система роботи з різними категоріями молодих сімей та сімей з дітьми щодо надання їм соціальної підтримки. Разом з цим, забезпечується розвиток нових напрямків діяльності, зокрема, активна робота проводиться щодо попередження насильства в сім'ї та організації соціального супроводу сімей у складних життєвих обставинах, створення та впровадження соціальної реклами.

Значна увага приділяється питанню літньої оздоровчої кампанії учнівської молоді. Щороку збільшується кількість дітей, охоплених оздоровленням, зокрема дітей соціально вразливих категорій та обдарованих і талановитих.

Покращується якість відпочинку дітей та молоді. У міському таборі для дітей та молоді міста Чернівців щороку оздоровлюється та відпочиває 400 дітей та молодих людей різних категорій. Коштом міського бюджету щорічно покращується матеріальна база табору. З кожним роком збільшуються асигнування з міського бюджету на соціальні програми і заходи щодо молоді, дітей та сімей.

Механізм реалізації Програми «Молодь міста Чернівців» передбачає залучення до вирішення проблем дітей та молоді підприємців, науковців, засобів масової інформації й інших соціальних інституцій.

На реалізацію Програми передбачається майже 7 мільйонів гривень.

Депутати доручили відділу у справах сім'ї та молоді міської ради до 1 квітня 2018 року розробити Програму оздоровлення та відпочинку дітей і молоді у місті Чернівцях.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Україна приєдналася до ...

КОМЕНТАРІ