Чернівці: Голосування проти петицій не передбачено законодавством

Чернівці: Голосування проти петицій не передбачено законодавством

29.12.17 10:38 0 634
Електронна петиція про надання можливості голосування проти поданої петиції опублікована в Єдиній системі місцевих петицій 26 грудня.

Як повідомили в юридичному управлінні міської ради, відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» електронна петиція оприлюднюється на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування або на веб-сайті громадського об'єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронних петицій, протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором (ініціатором). Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування або на веб-сайті громадського об'єднання є датою початку збору підписів на її підтримку.

З аналізу зазначеної статті Закону України «Про звернення громадян» вбачається, що підписи збираються на підтримку опублікованої петиції, можливості збору підписів проти петиції не передбачено. Зважаючи на це, правові підстави для збору підписів проти опублікованої петиції відсутні.

Однак, звертаємо Вашу увагу, що відповідно до вимог законодавства свою незгоду із опублікованою петицією громадяни можуть висловити шляхом не підписання цієї петиції, а також подання до міської ради в письмовій або електронній формі звернень, пропозицій щодо петиції та шляхів її розгляду і вирішення.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: ще 49 ...
Наступна новина: Пенсійний фонд розпочав ...

КОМЕНТАРІ