Уляна Супрун: У центрі політравми в Тернополі надаватимуть допомогу за міжнародними стандартами

Уляна Супрун: У центрі політравми в Тернополі надаватимуть допомогу за міжнародними стандартами

29.12.17 08:49 0 958
Ми зацікавлені у тому, що відкривається центр невідкладної допомоги на базі Тернопільської університетської лікарні, адже тепер тут можуть у хороших умовах лікуватися пацієнти з політравмою. І дуже важливо, щоб ця допомога надавалася в пристосованих для цього умовах та з усім необхідним обладнанням. На цьому акцентувала в. о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун під час відкриття Центру політравми в Тернополі.

Вона наголосила, що попри сучасне обладнання, найважливішими є люди – медсестри, лікарі, котрі будуть надавати кваліфіковану медичну допомогу. «Багато з них пройшли курси «Підтримка життя після травми. Адже політравма – дуже специфічна річ, тому що в перші години можна або врятувати життя, або згубити свого пацієнта. І водночас важливо, щоб швидка мала куди привезти пацієнта. І зараз в Тернополі ми вже маємо місце, де правильно та за міжнародними стандартами можуть надавати кваліфіковану допомогу», – зауважила Уляна Супрун.

Принагідно вона зазначила, що хотіла би, щоб і швидка могла проходити курси підвищення кваліфікації. Тому що у випадках з політравмою дуже важливо, що відбувається з пацієнтом до госпіталізації.

«Ми будемо розвивати програми та навчання підвищення кваліфікації для бригад швидких, створюватимемо належні умови роботи для швидкої допомоги, щоб у нас працювала ціла система. Зокрема, на Тернопільщині вже є чим пишатися – є нова диспетчерська служба, центр політравми, розвивається ангіографічний центр, є нові операційні. Тому хочу подякувати обласній державній адміністрації, обласній раді, депутатам Верховної Ради України від Тернопільщини, які, по-перше, підтримують медичну реформу, а по-друге, зацікавлені у пацієнтах та у співробітниках, бо Центр, який відкрили за їх допомогою, ставить пацієнта в центр уваги, щоб він отримав найкращу допомогу, а медпрацівники мали належні умови для роботи. Тому дякую їм за їхнє бачення і наголошую, що у вас найкраще відділення політравми, яке існує в Україні», – підсумувала Уляна Супрун.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ