На базі Тернопільської університетської лікарні відкрили сучасне відділення політравми

На базі Тернопільської університетської лікарні відкрили сучасне відділення політравми

29.12.17 14:12 0 815
Створення Центру політравми на базі Тернопільської університетської лікарні обґрунтоване зростанням кількості важких травм, а також обумовлене оптимізацією надання невідкладної допомоги хворим з політравмою, подальших складних реконструктивних втручань та реабілітаційного лікування. Дане відділення облаштоване за найсучаснішими стандартами, що дозволить якісніше та оперативніше надавати допомогу хворим. Загалом на його реконструкцію було виділено 7 млн. грн. У вівторок, 26 грудня, участь у відкритті Центру взяли в. о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, народні депутати від Тернопільщини та медики.

Центр політравми – це повністю реорганізоване приймальне відділення складовою якого є відділення інтенсивної терапії для хворих з політравмою, операційний блок для виконання невідкладних маніпуляцій та хірургічних втручань при черепно-мозковій травмі, травмі грудної клітки, травмі органів черевної порожнини та скелетній травмі; відділення ортопедичного стаціонару з операційним блоком на чотири операційних, укомплектованих найсучаснішим обладнанням, що дає можливість виконувати високотехнологічні хірургічні втручання у пацієнтів з переломами кісток тазу, хребта та кінцівок; відділення стаціонару торакальної хірургії, нейрохірургії, абдомінальної та судинної хірургії. В структурі стаціонару також працює підрозділ реабілітації, що займається реабілітацією пацієнтів з перших днів після травми до повного відновлення функцій організму.

Як, власне, наголосив головний лікар Університетської лікарні Василь Бліхар, Центр політравми – це об'єднання відділень спеціалізованої медичної допомоги, які комплексно будуть надавати допомогу хворим з політравмою.

«Ми змогли створити таке відділення, яке буде надавати допомогу хворим у критичних станах. У нас є вся структура спеціалізованих відділень – ортопедія, нейрохірургія, очне відділення, судинна хірургія, торакальна хірургія і в майбутньому буде кардіохірургія. Адже хворий з політравмою – це хворий, який отримав множинні ураження різних систем і органів. Тому допомога повинна надаватися одномоментно і основне завдання – при наданні допомоги стабілізувати хворого, а тоді в так зване вікно можливості надати кваліфіковану, спеціалізовану допомогу. Тому відкриття такого центру кардинально змінить відношення до хворих та відповідно змінить результат», – підкреслив Василь Бліхар.

Водночас, як він поінформував, крім сучасного обладнання та створення належних умов, у Центрі працюють кваліфіковані лікарі-хірурги різного профілю, які пройшли спеціалізовані курси UTLS (Ukrainian Trauma Life Support). Зазначений навчальний курс «Підтримка життя під час травми», за словами Василя Бліхара, базується на найсучасніших підходах до лікування травми. Курс розроблено для підвищення кваліфікації професіоналів та їхніх навичок, необхідних для роботи з травмою. Метою ж курсу є покращення продуктивності та якості медичної допомоги в ситуації високого ризику.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відтепер ...
Наступна новина: Захист прав застрахованих ...

КОМЕНТАРІ