Юрій Юрик: Тернопільська область має всі шанси стати лідером з розвитку бібліотечної галузі в країні

Юрій Юрик: Тернопільська область має всі шанси стати лідером з розвитку бібліотечної галузі в країні

29.12.17 08:09 0 562
У 2017 році в області провели ґрунтовну роботу з вивчення ситуації в кожному районі щодо стану бібліотечних мереж в умовах створення об'єднаних територіальних громад. Відтак, Тернопільська область має всі шанси стати лідером з розвитку бібліотечної галузі в країні. Про це зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик під час конференції «Дієва бібліотека громади: пошуки майбутнього». Організатори заходу – Благодійний фонд «Бібліотечна країна» за підтримки Посольства Великої Британії в рамках проекту Підтримка реформи децентралізації в Україні, Тернопільська обласна бібліотека для молоді за сприяння Тернопільської обласної державної адміністрації.

Він наголосив, що робоча група з представників обласних бібліотек та управління культури облдержадміністрації відвідала кожну бібліотечну систему та надала рекомендації, на основі яких громади та райони напрацювали свою стратегію з розвитку бібліотек на 2018 рік. Також Тернопільська облдержадміністрація у 2017 році виділила 300 тис. грн. на придбання програмного забезпечення для створення електронного бібліотечного каталогу у кількох районах області.

За словами Юрія Юрика, серед завдань Тернопільської ОДА у наступному році визначено такі: затвердження окремої програми розвитку бібліотек області з конкретними кроками реалізації; покращення якості бібліотечних послуг для населення; суттєве оновлення бібліотечних фондів новими українськими книгами; модернізація бібліотек області.

Крім того заплановані й конкретні кроки для досягнення завдань. Це – отримані кошти від оптимізації бібліотечних мереж в районах спрямують на оновлення книжкових фондів (5-7 млн. грн. сукупно по області). «Ці кошти не будуть виводитись із галузі, а спрямовуватимуться виключно на потреби бібліотек. Обласний бюджет вже погодив виділення 500 тис. грн. на закупівлю нових книг у 2018 році», – повідомив Юрій Юрик.

Також за кошти Державного фонду регіонального розвитку (10% від загального обсягу) планується провести модернізацію бібліотек. Для цього пропонується провести конкурс проектів на кращі ідеї модернізації. Планується й ввести в практику застосування мобільних бібліотек, для чого вже в 2018 році закупити відповідний транспорт.

Джерело: Жива бiблiотека

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині припинено ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ