IT,блокчейн і криптовалюта: Що обіцяє декрет про цифрову економіку?

IT,блокчейн і криптовалюта: Що обіцяє декрет про цифрову економіку?

29.12.17 22:37 0 998

Білорусія не тільки створює умови для розвитку IT-сфери, а й набуває конкурентних переваг для залучення технологій, капіталів, розумних і талановитих людей з усього світу.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет "Про розвиток цифрової економіки", який повинен стимулювати розвиток в республіці інформаційних технології, в тому числі технології блокчейн і криптовалют.

Нестихає активне обговорення: "Що чекати країні від цього фундаментального документа та чи стане Декрет справжнім проривом для Білорусі?".

Що зміниться?

Основні положення нового декрету передбачають продовження пільг для резидентів Парку високих технологій до 2049 року, розширення списку видів діяльності підприємств, які можуть стати резидентами ПВТ, скасування необхідності отримання дозволу на роботу в Білорусі і легалізацію криптовалюти.

Передбачається, що резиденти ПВТ стануть освоювати нові види діяльності: розробляти біо-, медичні, авіаційні та космічні технології та кіберспорт.

Декретом створені умови для проведення ICO, використання криптовалюти та впровадження смарт-контрактів. При цьому до 2023 року діяльність по майнінгу, створення, придбання і відчуження токенів не обкладається податками.

Передбачається і спрощення порядку укладення зовнішньоекономічних угод з використанням інтернету - можливість укладення їх в електронному вигляді.

Практично всі основні норми декрету вступають в силу через три місяці після його офіційного опублікування.

Кадри вирішують все

Новим документом передбачається і широке залучення іноземних фахівців - резидентам ПВТ не потрібно отримувати дозвіл пов'язаний з прийомом на роботу іноземців. Для іноземних громадян, найманих на роботу резидентами ПВТ, а також для засновників резидентів ПВТ, встановлюється безвізовий порядок в'їзду в Білорусь.

Також резиденти парку зможуть створювати власні навчальні програми і після затвердження їх адміністрацією парку, готувати IT-фахівців для себе та інших.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Алергія: Що потрібно знати?
Наступна новина: Типи чохлів для Macbook

КОМЕНТАРІ