Більше 13 млн українців у селах отримають якісні та доступні медичні послуги завдяки дії нового закону про сільську медицину

Більше 13 млн українців у селах отримають якісні та доступні медичні послуги завдяки дії нового закону про сільську медицину

30.12.17 11:56 0 723
Понад 13 мільйонів українців, що проживають у сільській місцевості, отримають якісні та доступні медичні послуги завдяки дії нового закону №7117 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». 28 грудня 2017 року його підписав Президент Петро Порошенко.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Закон про сільську медицину підписаний! Це означає, що для більш ніж 13 млн українців, які проживають у сільській місцевості, медичні послуги будуть якісними і доступними. Зараз технічний стан існуючих сільських медамбулаторій та ФАПів жахливий. У 72% приміщень взагалі немає води, а у 82% - повністю відсутні туалети. Для медичних закладів це неприпустимо! Тому спільно з Міністерством охорони здоров'я Мінрегіон вже активно працює над розробкою ефективної мережі сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості. Це будуть енергоефективні будівлі з комфортними умовами та необхідним обладнанням», - сказав він.

Крім формування ефективної мережі сільських медичних закладів, будівництва нових сучасних медичних амбулаторій або їх реконструкції у разі можливості новий закон передбачає:

- впровадження нових технологій та рішень, зокрема, телемедицини;

- закупівлю нового транспорту та обладнання;

- створення нової системи стимулів та мотивації для сільських лікарів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: ...
Наступна новина: Чернівці: Кількість ...

КОМЕНТАРІ