В Житомирській області рятувальники закликають бути обережними з піротехнікою під час святкувань

В Житомирській області рятувальники закликають бути обережними з піротехнікою під час святкувань

30.12.17 09:20 0 1066
Використовувати піротехнічні засоби під час святкувань необхідно дуже обережно, лише на тверезу голову та відповідно до інструкції.

На цьому наголошую працівники ДСНС у Житомирській області.

Щоб уникнути травм і нещасних випадків у поводжені з піротехнікою, необхідно: зрозуміти принцип дії піротехнічного обладнання, використовувати тільки сертифіковані піротехнічні засоби і обов'язково згідно з вимогами інструкцій.

* Ніколи не запалюйте піротехніку в приміщенні, вийдіть для цього на відкриту місцевість.

* Прослідкуйте, куди направлена ракета або петарда, чи немає поблизу великого скупчення людей і споруд, які відносяться до категорії вибухо- та пожежонебезпечних, такі як заправки, електрощити.

* Якщо підпалена піроіграшка не спрацювала, не слід використовувати її повторно, тим паче піднімати, брати у руки чи підпалювати – це може призвести до опіків і травмувань.

* Нерідко піротехніка залітає на балкон, і навіть до квартир та призводить до пожеж, тому слід потурбуватися, щоб вікна і кватирки були зачинені.

* Купувати піротехнічні засоби дозволяється лише в магазинах, які мають ліцензію на їх продаж.

* Особливе прохання до батьків: слідкуйте за своїми дітьми! Не дозволяйте їм самостійно купувати і використовувати вибухонебезпечні забавки!

Краще утриматися від застосування таких засобів, адже звуки при спрацюванні піротехніки нагадують відлуння військових дій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ