У Чернівцях завершили будівництво нового Будинку культури

У Чернівцях завершили будівництво нового Будинку культури

30.12.17 08:07 0 792
Будівництво нового Будинку культури завершили на вул. Возз'єднання,2-А в мікрорайоні Рогізна у Чернівцях.

«Новозбудований об'єкт передаємо управлінню культури, яке має дбайливо вдихнути у цю будову життя. Це гарний подарунок для мешканців мікрорайону. Тут зростатимуть таланти, народжуватимуться креативні ідеї, гуртуватимуться однодумці. Переконаний, що інвестиції у культуру – це інвестиції у майбутнє, у зміцнення української державності. За два останні роки видатки на потреби культури в Чернівцях зросли майже в два рази. Фінансуються капітальні проекти, уряд допомагає місту відродити кіномистецький центр ім. І.Миколайчука, створюємо нові, близькі до людей культурні простори, підтримуємо мистецькі ініціативи, аматорські колективи. Важливо, що на це є попит громади. Культура загартовує народну душу, робить її непереможною у боротьбі за мир, відновлення гармонії у людських стосунках. І це для нас є надзвичайно потрібним», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

В новому Будинку культури працюватиме бібліотека з читальним залом, гуртки та аматорські колективи, є зал для проведення різноманітних культурно – мистецьких заходів, комунікації місцевих мешканців. У штаті нового культурного закладу нараховується 6 працівників.

Урочисте відкриття закладу відбудеться після закупівлі необхідного обладнання, меблів та інструментів. «Це буде справжнє мистецьке свято для місцевих мешканців, чернівчан», – запевнила начальник управління культури Юлія Сафтенко.

Довідково

Проектував об'єкт ТОВ «ЦИВІЛЬПРОМПРОЕКТ», його кошторисна вартість в цінах станом на листопад 2015 року становила 7, 98 млн. грн.

Підрядника – ПВКФ «Зірка»- визначено на тендері у травні 2016 року. Будівельні роботи розпочалися у червні минулого року. Фактична вартість будівництва (за оперативними даними) становить 6,4 млн. грн. Технічний нагляд забезпечував провідний фахівець відділу технагляду департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин А.Кірінко .

Будинок культури побудовано на новій земельній ділянці площею 0,1451 га. Площа забудови становить – 439 кв. м., площа озеленення – 476 кв. м. Будівля двоповерхова, каркасно-кам'яна, зведена на залізобетонному монолітному стрічковому фундаменті, має монолітні міжповерхові перекриття, стіни із керамічного каменя, шатровий дах, покритий металевим профільованим листом. Загальна площа будинку – 435 кв. м.

На першому поверсі влаштовано зал, фойє, кабінет, підсобне приміщення, сходову клітину, два санвузли і тамбур, на другому поверсі – читальний зал, два приміщення для гуртків, коридор і санвузол. Поряд із будівлею клубу є, паливна, сарай і шахтний колодязь.

Будинок культури приєднано до міських електромереж, опалення – автономне, від твердопаливного котла, що розташований в окремій будівлі (паливна), є водопостачання, стоки відводяться у очисну споруду BIOTAL.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів піднявся в ...

КОМЕНТАРІ