Докторська дисертація: Що потрібно знати?

Докторська дисертація: Що потрібно знати?

01.01.18 19:58 0 3251

Для того щоб одержати вчений ступінь доктора наук, необхідно захистити дисертацію. Це третій ступінь в академічній освіті, що дозволяє претендувати на посаду професора університету. Для того, щоб претендувати на цю наукову ступінь необхідно пройти непростий шлях написання і захисту дисертації. Вступити в докторантуру можливо після захисту магістерської та кандидатської дисертації. Для вступу потрібна рекомендація кафедри, зарахуванням займається Вчена рада університету. Також відразу необхідно подбати про майбутнє місце роботи - вищий навчальний або дослідницький заклад. В середньому докторська дисертація пишеться 3 роки, протягом яких проводяться експерименти та дослідження. У цей час можна не відриватися від роботи або працювати за сумісництвом.

Особливості докторської дисертації

У порівнянні з кандидатською, докторська дисертація набагато глибша і серйозніша. Але дуже часто основою для докторської стає саме кандидатська дисертація. Докторська дисертація повинна неси практичне значення. Бажано перший чорновий варіант роботи писати максимально швидко, щоб не губилася думка, і не було протиріч в судженнях. Якщо не виходить виконати перший чорновий варіант на одному диханні, тоді бажано максимально швидко виконувати частини роботи. Загальний обсяг роботи може коливатися від 300 до 350 сторінок. Так само як і під час написання кандидатської, виконуючи докторську роботу паралельно необхідно подбати про публікації в наукових виданнях. Є навіть певний список таких видань. Публікації є обов'язковою умовою для допуску до захисту.

Докторська дисертація обов'язково повинна:

  • базуватися на абсолютно нових теоретичних засадах;
  • піднімати важливу економічну та соціально-культурну наукову проблему;
  • пропонувати важливі рішення, які несуть великий внесок в розвиток країни або окремих галузей.

Часто у докторантів виникає багато проблем на початку написання дисертації. У більшості випадків це пов'язано з нестачею часу. З цією проблемою можна легко впоратися, якщо замовити докторську дисертацію (до речі, в Україні це можна зробити тут). В цьому немає нічого поганого. Фахівці можуть виконати всю роботу і супроводжувати її до захисту або видавати готові частини роботи.

Також, можна звернутися з проханням виконати роботу або її частини на підставі вже самостійно опрацьованого матеріалу або результатів досліджень.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Найчастіші поломки iPhone 5 ...

КОМЕНТАРІ