В Житомирській області у Чоповицькій ОТГ побудували 23 кілометри мереж вуличного освітлення

В Житомирській області у Чоповицькій ОТГ побудували 23 кілометри мереж вуличного освітлення

03.01.18 15:17 0 644
У 7 населених пунктах Чоповицької ОТГ ввели в експлуатацію мережі вуличного освітлення загальною протяжністю 23 кілометри. Загальний бюджет проекту складає понад 2,3 мільйони гривень, близько 200 тисяч із яких це власні кошти громади, а більш як 2 мільйони – це інфраструктурна субвенція держави.

Про це сказав голова Чоповицької ОТГ Михайло Філоненко.

«Якщо у центрі громади в містечку Чоповичі система освітлення є, то у деяких селах, що приєднались до адмінцентру, взагалі не було вуличних ліхтарів. завдяки децентралізації ми охопили більш як 70% усіх вулиць та провулків усіх населених пунктів ОТГ», – сказав він.

Встановлювали сучасні системи освітлення, які дозволяють зменшити витрати на електричну енергію у 10 разів. Нові LEDсвітильники разом із спеціальними лінзами, які розсіюють світло, потужністю 30 ВАТ, а попередні лампи мали потужність 250 ВАТ, відповідно і використовували більше енергії.

«Цього року лише у нашому селі Йосипівка відбулось стільки змін, що за 25 років до того стільки не відбувалось. У школі більш як на 1 мільйон гривень замінили вікон та дверей, 5,3 кілометра вулиць побудували систему освітлення. Ми самі цього ніколи б на змогли зробити», – сказала староста села Йосипівка Чоповицької ОТГ Галина Шоботенко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: 25 обласних програм ...

КОМЕНТАРІ