На Тернопільщині відзначили 109-ту річницю з дня народження Героя України Степана Бандери

На Тернопільщині відзначили 109-ту річницю з дня народження Героя України Степана Бандери

03.01.18 13:35 0 733
Виповнюється 109-та річниця від дня народження Степана Бандери – політичного діяча, одного з провідних ідеологів й теоретиків українського націоналістичного руху минулого століття. Вже традиційно багато років поспіль ми маємо можливість відзначати цю дату. І до його пам'ятника у Тернополі щорічно покладають квіти не лише ветерани Української Повстанської Армії, його вшановують всі, хто живе націоналістичною ідеєю. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відзначення річниці від дня народження Героя України та лідера революційного духу нації.

Очільник Тернопільщини підкреслив, що ідею боротьби Степана Бандери продовжують і досі, адже навіть після смерті він є символом нескореності.

«Багато років минуло… є новітні герої, котрі захищають територіальну цілісність держави в рядах різних військових формувань: тернопільської артилерійської бригади, Національної гвардії, спецпідрозділу Служби безпеки України, батальйону «Тернопіль» і в добровольчих загонах. Загалом, це понад 250 тисяч солдатів, котрі бережуть наш спокій на східному фронті і борються проти того ж окупанта, проти якого боровся й Степан Бандера. Тільки тепер у цього окупанта нове обличчя», – зазначив голова ОДА.

Саме тому, він акцентував, що святий обов'язок кожного з нас – берегти світлу пам'ять про цю непересічну особистість, яку сміливо можна назвати українським національним Героєм.

«Історичний феномен Степана Бандери полягає у тому, що він став не лише організатором та очільником національно-визвольного руху України, але й головним його символом, який й досі навіює страх на ворогів. Він та його послідовники стали втіленням українського відродження, безстрашної боротьби з радянською владою. Степан Бандера боровся за Україну із повною віддачею, ніколи не йшов на жодні компроміси з ворогом, був непохитний та вірний своїм переконанням до останнього свого подиху. Тож, дорогі краяни, давайте віддамо глибоку шану цій славній історичній постаті, яка відіграла чи не найголовнішу роль у становленні української державності. Нам є ким пишатися і на кого рівнятися. Незламність його духу, героїзм та самопожертва у нерівній боротьбі за національну ідею й незалежну Українську державу – яскравий взірець для нас та майбутніх поколінь українців. Саме тому, я вірю, що кожен день у 2018 році буде побудований на прагненні зміни нашої армії, нашої країни і зміни кожного з нас», – підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ