Володимир Богайчук: У 2017 роцi пройдено важливi етапи втілення медичної реформи (вiдео)

Володимир Богайчук: У 2017 роцi пройдено важливi етапи втілення медичної реформи (вiдео)

03.01.18 12:20 0 729
Реформи у системі охорони здоров'я активно втілювалися у Тернопільській області протягом 2017 року. За словами начальника управління охорони здоров'я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Богайчука, пройдено найважливіші етапи втілення реформи надання первинної допомоги, створення госпітальних округів, а також реформи третинного рівня.

«У 2017 році в області активно працювали над реформою надання первинної допомоги, створили багато нововведень у системі охорони здоров'я: диспетчерський центр, перинатальний центр «Мати і дитина», інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги, центр політтравми, відкриття кардіоцентру. Спільно з головами РДА та районних рад закупили комп'ютери для первинної ланки, тому у нас кожен сімейний лікар забезпечений комп'ютерним обладнанням. Також прийняли рішення на сесії обласної ради про виділення додаткових коштів на суму 400 тисяч гривень для закупівлі електронної системи, адже ми почали працювати у напрямку створення електронного реєстру пацієнтів, тому фактично у кожному районі працює електронна система, проводяться спеціальні навчання», - підсумував Володимир Богайчук.

Також в області працює урядова програма «Доступні ліки», завдяки якій реалізовують препарати для хворих на бронхіальну астму, цукровий діабет, а також на захворювання серцево-судинної системи.

Детальніше про перспективи роботи та плани у 2018 році розповів начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук в ефірі програми «Про важливе» на телеканалі ІНТБ:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останній тиждень у ...
Наступна новина: Електронна петиція щодо ...

КОМЕНТАРІ