Степан Барна: Підтримка військових та їхніх родин – це одне з основних завдань на 2018 рік

Степан Барна: Підтримка військових та їхніх родин – це одне з основних завдань на 2018 рік

03.01.18 11:03 0 668
У Тернопільській області на обліку щодо покращення житлово-комунальних умов перебувають 33 інваліди війни І та ІІ груп з числа учасників АТО та 135 членів сімей учасників АТО. Для того, щоб виплатити допомогу на придбання житла для вищезазначених категорій осіб, їм потрібно стати на чергу в органах місцевого самоврядування за місцем реєстрації. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час щотижневої скайп-наради з головами РДА та ОТГ.

«У 2017 році в області було виплачено на покращення житлово-комунальних умов понад 8 млн. грн. компенсації 12 особам. Але нам варто посилити цю роботу. Саме тому кожен район окремо, де є такі категорії осіб, повинен попрацювати в межах чинного законодавства щодо проведення відповідної роботи», – підкреслив Степан Барна.

Він зауважив, що до 1 квітня відповідно до постанови Кабміну інваліди війни І та ІІ груп, члени сімей загиблих мають стояти вже на обліку. Після цього відбуватиметься процедура виплати компенсацій.

«Прошу голів районних державних адміністрацій в обов'язковому порядку контролювати виділення коштів для родин поранених або загиблих учасників війни. Мені приємно наголосити, що кілька днів тому, троє наших хлопців Олексій Кодьман, Василь Гулька та Володимир Бачинський повернулися з полону. І це велика наша спільна перемога. Приємно те, що кожен з них налаштувався уже йти на роботу в органи державної влади, а це свідчить про те, що ми маємо надію на їх нормальну адаптацію. Більше того, надалі якщо є варіанти з працевлаштуванням демобілізованих, то на це потрібно звернути увагу. І саме це буде фактором вашої роботи в районах в майбутньому та одним з наших основних завдань на 2018 рік», – акцентував голова ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Чернівці: Кадрові зміни у ...

КОМЕНТАРІ