Захисний чохол-тент на автомобіль: Який краще вибрати?

Захисний чохол-тент на автомобіль: Який краще вибрати?

05.01.18 21:59 0 1722

Кожен автомобіліст, який любить свій автомобіль, бажає захистити його від будь-яких пошкоджень. Найпомітніші - зовнішні пошкодження, а захистити від них допоможе чохол-тент. Вони бувають різних видів, з різних матеріалів, одноразові і багаторазового використання. Про все це ми поговоримо далі.

Коли може знадобитися чохол-тент для авто?

Багатьом автомобілістам вже давно відомо про те, що виробники випускають спеціальні тенти для захисту автомобіля. Вони захищають авто від несприятливої погоди і сонячних променів. Всі ці фактори негативно впливають на фарби і лакове покриття кузова. Під впливом опадів і сонячних променів фарба може потьмяніти, а лак і зовсім пожовтіє. Зберегти вашу машину від впливу зовнішнього середовища допоможе чохол-тент. Ще однією перевагою авто тенту є те, що він не дозволяє салону автомобіля сильно розжарюватися.

Якщо вам пощастило мати гараж і ваша машина не перебуває постійно під відкритим небом, тоді автомобільний тент для вас не є предметом першої необхідності. Але далеко не кожен водій має можливість тримати свого «залізного коня» в гаражі. І автомобіль постійно перебує, в кращому випадку, на стоянці під навісом, а то і зовсім у дворі без будь-якого укриття. Це той самий випадок, коли тент є найкращим помічником. Він допоможе вберегти машину від ряду негативно впливаючих на нього факторів:

  • По-перше, це ультрафіолет;
  • По-друге, самий неприємний для кожного автомобіліста, пташиний послід, якщо вчасно не відвідати мийку, він починає роз'їдати фарбу і лак;
  • Також влітку, крім сонячних променів, можуть випадати кислотні дощі. Кислотні дощі завдають лакофарбового покриття непоправної шкоди і можуть викликати корозію. Взимку і ранньою весною пошкодити автомобіль можуть намерзлий сніг і крижана кірка. А восени незручність доставляють опадаюче листи, яке потрапляє у важкодоступні місця.

Можна підвести підсумок, що тент потрібен в будь-який час року, а значить, покупка себе виправдає, і тент буде використовуватися постійно.

Автомобільні чохли з'явилися в продажу відразу після появи на ринку іномарок, але водії приділяють цьому аксесуару дуже мало уваги. І дарма, адже фарбування машини коштує в рази дорожче, ніж найдорожчий тент. Автомобільні тенти досить міцні. Вони здатні захистити "залізного коня" від дощу, тому що не пропускають вологу, і від сонця, тому що не пропускають сонячне проміння. Зрозуміло, чим дорожче тент, тим якість тканини, з якої він виготовлений, краща.

З яких же тканин можуть бути виготовлені тенти?

Тенти бувають різних цінових категорій. На ціну тенту впливають матеріал з якого він зроблений. Автомобільний тент може бути одношаровим, (в даному випадку один шар тканини контактує і з автомобілем, і з навколишнім середовищем). Це найпростіший і самий дешевий варіант, який буде по кишені більшості водіїв. Або тент може бути багатошаровим. Його конструкція нагадує «бутерброд». Верхня тканина жорсткіша, добре захищає від агресивних зовнішніх впливів, і нижня - м'яка тканина, яка не дозволяє дряпати фарбу під час тертя. При цьому не важливо, яким дорогим або дешевим буде тент, він повинен бути прошитий якісною і міцною нейлоновою ниткою, повинні бути правильні шви і гумка для утяжки автомобіля знизу.

Також тканина з якої шиють тент повинна бути повітропроникною і не давати волозі можливості накопичуватися під ним. Найпопулярніші для пошиття тенту тканини "Тарпаулін" і "Оксфорд". Вони міцні, добре захищаю і прослужать вам не один рік. Все це завдяки тому, що на їх виворітну сторону наноситися полівінілхлоридное або поліуретанове покриття. Після цього вони набувають ряд переваг (міцність та здатність витримувати широкий діапазон температу).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ