Вкрадені у Чернігові пам’ятники М. Коцюбинському та О. Пушкіну вже знайшли

Вкрадені у Чернігові пам’ятники М. Коцюбинському та О. Пушкіну вже знайшли

08.01.18 10:32 0 724
Зусиллями поліції та небайдужих громадян вкрадені у Чернігові пам'ятники М. Коцюбинському та О. Пушкіну знайдені. Про це Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко повідомив вранці під час розширеної наради. Втім, слідчі дії ще тривають, й подробиці ще не розголошувались.

Міський голова також зауважив, що протягом 26 років незалежності країни, на жаль, не стали кращими умови чи спеціальні антивандальні заходи або заходи з охорони, освітлення чи збереження пам'яток культури і, взагалі, інфраструктури. Але й гіршими вони за ці роки не стали. Але тепер змінився інформаційний простір, у якому стало набагато більше звинувачень.

Владислав Атрошенко закликав дуже обережно ставитися до висловлювання своїх припущень та висновків, які призводять до усвідомлення українцями себе як меншовартісної нації.

- Що, колись краще охоронявся пам'ятник Пушкіну? Якісь були спеціальні заходи? Ні. Але зараз нам бажано зробити висновки з цих подій. Там, де ми витрачаємо кошти на розвиток інфраструктури, одночасно треба закладати кошти на заходи по «Безпечному місту» та улаштування камер у рамках цієї програми. А взагалі – нам треба виховувати громадян, починаючи з дитячих садків, середніх навчальних закладів, - наголосив він.

На думку міського голови, суспільство може сприяти тому, щоби такі злочини, як крадіжки пам'ятників, були морально неприйнятними для будь-кого. Адже не можуть дві сотні правоохоронців ефективно охороняти все місто. Зокрема, за територією Валу відповідають дільничні інспектори, які, звичайно, не можуть цілодобово сторожити пам'ятник. Але належне виховання має призводити до того, що це й не буде потрібним.

Фото з регіональних інтернет-видань

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Перелік об’єктів ...

КОМЕНТАРІ