На Тернопіллі степан Барна провів Святвечір із дітьми зі Сходу

На Тернопіллі степан Барна провів Святвечір із дітьми зі Сходу

10.01.18 09:58 0 547
Поринути в атмосферу Різдва, відчути його дух, тепло та магію спробували діти, які прибули на Тернопільщину зі східних областей України. Зокрема, в рамках культурної акції "Схід та Захід разом" область прийняла дітей із Рубіжного та Сєвєродонецька Луганської області та з кількох районів Донецької області. До організації їх дозвілля долучився практично кожен район, а на Святий вечір з дітьми, які перебувають у Чорткові, зустрів різдвяну зірку й голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Він наголосив, що Різдво має бути у кожного, адже це родинне свято та час, коли найбільше віриш у дива. Тому в цей день потрібно приділяти увагу всім без винятку, і вже стало доброю традицією на Святвечір бути з військовослужбовцями та гостями зі Сходу, які вже також відвідують Тернопільщину не в перше.

"Ми радіємо, що можемо святкувати Різдво у спокої та мирі. Проте, нам не варто забувати завдяки кому все це маємо. Наші воїни на передовій тримають міцно оборону, а ми у свою чергу маємо зробити все від нас залежне, щоб їх підтримувати. Водночас, нам як ніколи потрібно бути єдиними, одним цілим, щоб ворог не зумів нас розхитати. Саме тому, потрібні такі культурні акції та обмін культурним досвідом, коли Схід та Захід єднаються задля спільної мети. Сподіваюся ваше перебування на Тернопільщині буде цікавим та насиченим позитивними емоціями, щоб їх ви забрали з собою і вони вас надихали ще протягом довгого часу. І також сподіваюся, що різдвяна зірка принесе усім нам довгоочікуваний мир та перемогу, за що під час Святої вечері й помолимося", - зазначив Степан Барна.

Разом з дітьми Святвечір провели й місцева влада, духовенство, колядники. Під час вечері всі єдиною родиною колядували, віншували та просили в Господа одного, чого ми ось уже п'ятий рік прагнемо, - миру...

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2017 році вісім ...
Наступна новина: Чернівці: Підвищились ...

КОМЕНТАРІ