В Житомирській області головні виклики для Уряду у 2018 році - продовження реформ системи охорони здоров'я,освіти,митниці

В Житомирській області головні виклики для Уряду у 2018 році - продовження реформ системи охорони здоров'я,освіти,митниці

10.01.18 10:51 0 712
Викликами для Уряду у 2018 році стануть продовження реформи системи охорони здоров'я, реформи освіти, в тому числі, покращення соціального забезпечення вчителів, а також продовження реформування митниці.

Про це заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

"Багато зроблено, але це не привід знижувати темп. Викликами для Уряду у 2018 році будуть продовження запровадження реформи системи охорони здоров'я, де ми вже прийняли великий пакет нормативно-правових актів, а також реформа освіти, в рамках якої Прем'єр-міністр ініціював сучасне оснащення молодших класів школи, щоб діти отримували кращі можливості навчатись. Крім того, ми запропонували реформу професійно-технічної освіти, а також соціального забезпечення вчителів, включно з підвищенням соціальних стандартів", - сказав Міністр.

Він відзначив, що також Уряд продовжить реформу митниці. "Ми хочемо укомплектувати наші кордони обладнанням, яке буде аналізувати вантажі в автоматичному режимі. Це масштабна ініціатива по боротьбі з контрабандою", - підкреслив Олександр Саєнко.

Він наголосив, що однією з його задач та задач Офісу реформ КМУ, який він очолює, є супровід ініціатив Прем'єр-міністра в рамках ключових реформ.

Він відзначив, що у 2017 році Прем'єр-міністр ініціював цілий ряд ключових реформ та ініціатив - реформу системи охорони здоров'я та програму "Доступні ліки", освіти, енергоефективності, в рамках якої було створено відповідний фонд, пенсійну реформу і підвищення мінімальної зарплати, податкову реформу, включно з електронним поверненням НДС, покращення бізнес-клімату, будівництво доріг, продовження реформи децентралізації.

За словами Олександр Саєнка, запровадження реформ вимагає в тому числі і "результативної міжвідомчої взаємодії, а також діалогу з Парламентом". "Як людина, безпосередньо відповідальна за діалог і погодження з Верховною Радою ключових законодавчих ініціатив Уряду, я значну частину часу виділяю на дискусії з представниками фракцій і груп Парламенту для забезпечення проходження реформ через сесійну залу", - сказав Олександр Саєнко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ